15. SVIBNJA 2012. 12:56h

Žene zbog muških lažnih komplimenata potroše 2 milijarde funti godišnje

Foto

Život
0

Tekst

Vjerojatno ste i same bile u toj situaciji. Povele ste svog dečka ili muža u šoping, i dok ste vi oduševljeno isprbavale krpice, njemu je bilo strašno dosadno.

Kad ga pitate kako vam stoji ova crvena haljina ili trendi kratke hlačice, oduševljeno je rekao da vam stoji kao saliveno.

- Ne, draga, guza ti ne izgleda veliko u tome - rečenica je koju smo sve kad-tad čule. 

Ipak, u istraživanju britanskog portala very.co.uk, sedam od deset muškaraca je priznalo kako je ta rečenica uglavnom - laž!

Tvrde kako im je lakše lagati nego priznati partnerici da izgleda debelo u komadu odjeće. Žene zbog tih laži godišnje potroše oko dvije milijarde funti (oko 19 milijardi kuna) na godinu na odjeću koja im ne stoji i koju nikad ne obuku. 

Jedan od deset muškaraca je rekao kako misle da bi iskren odgovor uzrujao njihovu partnericu i tako upropastio njihov vikend, a četvrtina je priznala kako hvale odjeću samo da ne bi morali duže vremena provesti u šopingu.

Petina tvrdi da ne bi priznali ženama da im odjeća stoji loše jer se boje da bi taj komentar ostao zapamćen i korišten u kasnijim svađama.

Što se druge strane tiče, sedam od deset žena vjeruje svojim partnerima kada ih pitaju za savjet oko odjeće, a osam od deset bi radije čulo brutalnu istinu nego potrošilo novac na odjeću koju nikada neće obući.  

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!