5. SVIBNJA 2012. 17:05h

Zagreb Wine Gourmet Weekend: Udruga WOW dobila priznanje za ohrabrenje

Foto

Život
0

Tekst

Na Zagreb Wine Gourmet Weekendu ─Źlanice udruge WOW u sklopu akcije ┬ô┬Őto ┬×ene ┬×ele┬ö proglasile su najbolje WOW vino 2011. ┬ľ Kozlovi─çevu malvaziju Santa Lucia 2008!  WOW i pobjedni─Źko vino odmah su se zaputili u Monte Carlo na poziv organizacije Femmes et vins du monde (┬Äene i vina svijeta), me─Ĺunarodne mre┬×e vinofila. To je me─Ĺunarodna mre┬×a ┬×ena (ali i mu┬Ükaraca) vinofila, profesionalnih ili amatera, koji se kroz svijet vina dru┬×e i upoznaju. R├ęgine Le Coz , predsjednica i osniva─Źica, osmislila je me─Ĺunarodno ┬×ensko ku┬Üanje vina Femmes et vins du monde Concours International - prvo takve vrste u svijetu.  Na natje─Źaj se mogu prijaviti vina sa zemljopisnim podrijetlom, a na ku┬Üanje ku┬Üa─Źice dolaze samo na poziv Predsjednice. Svake godine, nakon objave pobjednika, klub poziva kuhare i ljubitelje hrane iz cijeloga svijeta da sljubljuju vina sa svojim jelima.

Ve─Źer je zapo─Źela s Hrvatskom: jer ba┬Ü je prvo ku┬Üano vino na sve─Źanoj ve─Źeri ku┬Üa─Źica iz cijeloga svijeta u prekrasnom restoranu Le Saint- Benoit, bila Kozlovi─çeva Santa Lucia!  Nakon kratkog predstavljanja udruge WOW i podrijetla vina, obiteljske tradicije i polo┬×aja Vinarije Kozlovi─ç, pri─Źe o ba─Źvama u kojima je odstajalo, o ─Źarobno zlatno┬×utoj boji i bogatstvu okusa, uzvanici su se i sami uvjerili da je to vino zavrijedilo i uzvik i nagradu: WOW! - prenijela nam je svoje dojmove Marija Vukeli─ç, i sama 'wowica'. 

Udruga WOW dobitnica je ovogodi┬Ünjeg Priznanja za ohrabrenje ┬ľ Nova d┬ĺEncouragement 2011 ┬ľ Cat├ęgorie Association, koje FVM svake godine dodjeljuje pojedincu ili udruzi za posebne zasluge u vinskom svijetu.

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!