5. SVIBNJA 2012. 17:05h

Zagreb Wine Gourmet Weekend: Udruga WOW dobila priznanje za ohrabrenje

Foto

Život
0

Tekst

Na Zagreb Wine Gourmet Weekendu članice udruge WOW u sklopu akcije “Što žene žele” proglasile su najbolje WOW vino 2011. – Kozlovićevu malvaziju Santa Lucia 2008!  WOW i pobjedničko vino odmah su se zaputili u Monte Carlo na poziv organizacije Femmes et vins du monde (Žene i vina svijeta), međunarodne mreže vinofila. To je međunarodna mreža žena (ali i muškaraca) vinofila, profesionalnih ili amatera, koji se kroz svijet vina druže i upoznaju. Régine Le Coz , predsjednica i osnivačica, osmislila je međunarodno žensko kušanje vina Femmes et vins du monde Concours International - prvo takve vrste u svijetu.  Na natječaj se mogu prijaviti vina sa zemljopisnim podrijetlom, a na kušanje kušačice dolaze samo na poziv Predsjednice. Svake godine, nakon objave pobjednika, klub poziva kuhare i ljubitelje hrane iz cijeloga svijeta da sljubljuju vina sa svojim jelima.

Večer je započela s Hrvatskom: jer baš je prvo kušano vino na svečanoj večeri kušačica iz cijeloga svijeta u prekrasnom restoranu Le Saint- Benoit, bila Kozlovićeva Santa Lucia!  Nakon kratkog predstavljanja udruge WOW i podrijetla vina, obiteljske tradicije i položaja Vinarije Kozlović, priče o bačvama u kojima je odstajalo, o čarobno zlatnožutoj boji i bogatstvu okusa, uzvanici su se i sami uvjerili da je to vino zavrijedilo i uzvik i nagradu: WOW! - prenijela nam je svoje dojmove Marija Vukelić, i sama 'wowica'. 

Udruga WOW dobitnica je ovogodišnjeg Priznanja za ohrabrenje – Nova d’Encouragement 2011 – Catégorie Association, koje FVM svake godine dodjeljuje pojedincu ili udruzi za posebne zasluge u vinskom svijetu.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!