LO┬ŐA PREHRANA

20. LISTOPADA 2008. 12:08h

Za bolju plodnost pove─çajte unos folne kiseline

Tekst

Planiraju li dijete sa svojom partnericom, pripadnici ja─Źeg spola trebali bi prestati s pu┬Üenjem, te smanjiti unos kave i alkohola.

Mu┬Ükarci koji ┬×ele postati o─Źevi trebali bi u svoju prehranu uvrstiti dovoljno folne kiseline, ali i ostalih vitamina, tvrdi australska stru─Źnjakinja za plodnost, Anne Clark, pi┬Üe Webindia.

-.-clipart-.-
Photo clipart  
Isto tako, planiraju li dijete sa svojom partnericom, pripadnici ja─Źeg spola trebali bi prestati s pu┬Üenjem, te smanjiti unos kave i alkohola.

Anne Clark do ovih je zaklju─Źaka do┬Üla nakon ┬Üto se studija provedena na vi┬Üe od 800 mu┬Ükaraca pokazala da je uzrok slabe plodnosti naj─Źe┬Ü─çe lo┬Üa prehrana i manjak va┬×nih nutrijenata u organizmu od kojih su za plodnost najva┬×niji folati i vitamin D.

Isto tako, velik broj mu┬Ükaraca obuhva─çenih istra┬×ivanjem imao je velik broj o┬Üte─çenih spermija na koji najvi┬Üe utje─Źe stil ┬×ivota, a posebno pu┬Üenje i prekomjerna konzumacija alkohola.

Ono na ┬Üto posebno upozorava Anne Clark jest da mu┬Ükarci shvate svoju ulogu i odgovornost kad je u pitanju trud oko za─Źe─ça kao i to da ┬×ele li postati o─Źevi moraju promijeniti svoj dotada┬Ünji na─Źin ┬×ivota.

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!