4. SVIBNJA 2012. 17:54h

Vogueovi urednici krenuli u borbu protiv anoreksije

Anna Wintour

Foto

Život
0

Tekst

Me─Ĺunarodni Vogueovi urednici, njih 19, sklopili su pakt "Zdrava inicijativa" kako bi potaknuli zdraviji pristup tijelu u modnoj industriji, objavljeno je u novom broju britanskog Voguea.

┬ľ Kao jedan od najmo─çnijih glasova u modnom svijetu Vogue ima jedinstvenu priliku baviti se va┬×nim pitanjima te smatramo da mo┬×emo napraviti neke promjene ┬ľ objasnila je u uvodniku urednica britanskog Voguea Alexandra Schulman te dodala da ─çe inicijativa nastaviti promicati zdraviji imid┬× i pristup tijelu u modnoj industriji, ┬Üto ve─ç podupire vije─çe modnih dizajnera Amerike i ameri─Źkog Voguea, kao i britansko modno vije─çe u Ujedinjenom Kraljevstvu.

U skladu sa "Zdravom inicijativom" Vogueovi urednici obe─çali su da ─çe, izme─Ĺu ostalog, raditi samo s djevojkama iznad 16 godina koje nemaju poreme─çaje u prehrani, sponzorirat ─çe mentorske programe u kojima ─çe iskusniji modeli pomagati mla─Ĺim djevojkama, poticati dizajnere da osvijeste koliko malim brojevima odje─çe iskrivljuju sliku koju bi svaka djevojka trebala imati o sebi te op─çenito da ─çe biti ambasadori zdrave slike o tijelu.

┬ľ Vogue vjeruje da je izgledati zdravo lijepo i urednici diljem svijeta ┬×ele da modeli u njihovim ─Źasopisima odra┬×avaju njihovo "zdravo" opredjeljenje, ali ┬×ele pozitivno utjecati i na ─Źitatelje ┬ľ rekao je Jonathan Newhouse, predsjednik Cond├ę Nast Internationala koji izdaje Vogue.    
 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!