25. VELJAE 2012. 16:45h

Vježbanje odlično za samopouzdanje i produktivnost na poslu

Foto

Život
0

Tekst

Vjerojatno posljednja stvar koju želite nakon dana provedenog na poslu je obući trenirku i uputit se u teretanu ili neki drugi oblik rekreacije, no to je vjerojatno najbolje što možete napraviti za sebe. Kako privatno tako i poslovno. Znastvenici sa Sveučilišta Tel Aviv su naime otkrili kako redovito vježbanje nekoliko puta tjedno dramatično poboljšava raspoloženje zaposlenika na poslu.

- Četiri sata tjedno nekog oblika rekreacije daje najbolje učinke i gotovo sto postotno smanjuje rizik od sindroma izgaranja ili pojave depresije., izjavila doktorica Sharon Toker koja je vodila studiju pojasnivši kako se pod ‘izgaranjem’ smatra fizička, mentalna i emotivna iscrpljenost.

U istraživanju, objavljenom u časopisu Journal of Applied Psychology, sudjelovalo je preko 1600 osoba podijeljenih u četiri grupe. Pojava depresije i sindroma izgaranja na poslu bila je najveća u skupini koja nije vježbala dok gotovo nikakve znakove mentalnih problema nisu imali sudionici skupine koja je vježbala minimalno 4 sata tjedno.

- Već je 150 minuta vježbanja tjedno odlično za samopouzdanje i produktivnost na poslu., zaključila je dr Toker dodavši kako bi odlična investicija poslodavcima bila da omoguće zaposlenicima vježbanje unutar firme kao i fleksibilno radno vrijeme da ih dodatno motiviraju na fizičku aktivnost.
 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!