PRVI PUT SREBRO

1. LISTOPADA 2008. 00:59h

VIDEO/FOTO: Nenad Sovilj - nakit je piece of art

Tekst

To je zaista na─Źin da dobro izgledate i da potro┬Üite minimalno love, te da taj komad zauvijek ostane, izjavila je Sanja Muzaferija.

Mladi i uspje┬Üni dizajner nakita Nenad Sovilj izlo┬×io je svoju tre─çu kolekciju nakita kojom je prvi

Sini┬Üa Bu┬×an-.--.-
Photo Sini┬Üa Bu┬×an  
put pokazao svoje umije─çe u srebru. Soviljeva djela su prepoznatljiva po tehnikama koje koristi u sintetskoj smoli, u koju integrira poludrago kamenje, preparirane insekte, ─Źipku, lance i razne komade metala.

- Koristio sam prvi put plemenite kovine, jer se pokazala potreba za tim. Iako se uz to ve┬×e i cijena koja nije prihvatljiva, ja imam tu sre─çu da sam u ove ─Źetiri godine uspio pridobiti klijentelu koja je zapravo radila na tome da ja krenem u tom smjeru- rekao je Nenad Sovilj.

Inspiracija mu je bila razdoblje art decoa, umjetnici koji su bili inspirirani nekim primitivnim kulturama, a prema rije─Źima dizajnera to je za njega bio Egipat.

Sini┬Üa Bu┬×an-.--.-
Photo Sini┬Üa Bu┬×an  
Fotografkinja Mare Milin, koja se na┬Üla na otvorenju izlo┬×be, tako─Ĺer je luda za Soviljevim nakitom i ima svoju pravu malu privatnu kolekciju: 'ova narukvica, pa onda ona druga s ─Źipkom, iglurina, ogrlica s lancima, prsten i hudini.'

Urednica magazina Gala Style, Sanja Muzaferija, ukazala je na va┬×nost asesoara. Prema njenim rije─Źima i jedna obi─Źna krpica, nebrendirana roba, mo┬×e postati zanimljiva.

- To je zaista na─Źin da dobro izgledate i da potro┬Üite minimalno love i da taj komad zauvijek ostane. Moda se mijenja. Haljine su jedne sezone u zvono, druge balon, tre─çe su kratke, ─Źetvrte su duge, a dobar komad nakita je fenomenalan uvijek. Malo ga stavite sa strane, ako mo┬×da vi┬Üe nije moderna velika ogrlica. No, vratit ─çe se. To je ipak piece of art, to je ipak jewelry - izjavila je Sanja. Vi┬Üe u videu.

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!