PRVI PUT SREBRO

1. LISTOPADA 2008. 00:59h

VIDEO/FOTO: Nenad Sovilj - nakit je piece of art

Tekst

To je zaista način da dobro izgledate i da potrošite minimalno love, te da taj komad zauvijek ostane, izjavila je Sanja Muzaferija.

Mladi i uspješni dizajner nakita Nenad Sovilj izložio je svoju treću kolekciju nakita kojom je prvi

Siniša Bužan-.--.-
Photo Siniša Bužan  
put pokazao svoje umijeće u srebru. Soviljeva djela su prepoznatljiva po tehnikama koje koristi u sintetskoj smoli, u koju integrira poludrago kamenje, preparirane insekte, čipku, lance i razne komade metala.

- Koristio sam prvi put plemenite kovine, jer se pokazala potreba za tim. Iako se uz to veže i cijena koja nije prihvatljiva, ja imam tu sreću da sam u ove četiri godine uspio pridobiti klijentelu koja je zapravo radila na tome da ja krenem u tom smjeru- rekao je Nenad Sovilj.

Inspiracija mu je bila razdoblje art decoa, umjetnici koji su bili inspirirani nekim primitivnim kulturama, a prema riječima dizajnera to je za njega bio Egipat.

Siniša Bužan-.--.-
Photo Siniša Bužan  
Fotografkinja Mare Milin, koja se našla na otvorenju izložbe, također je luda za Soviljevim nakitom i ima svoju pravu malu privatnu kolekciju: 'ova narukvica, pa onda ona druga s čipkom, iglurina, ogrlica s lancima, prsten i hudini.'

Urednica magazina Gala Style, Sanja Muzaferija, ukazala je na važnost asesoara. Prema njenim riječima i jedna obična krpica, nebrendirana roba, može postati zanimljiva.

- To je zaista način da dobro izgledate i da potrošite minimalno love i da taj komad zauvijek ostane. Moda se mijenja. Haljine su jedne sezone u zvono, druge balon, treće su kratke, četvrte su duge, a dobar komad nakita je fenomenalan uvijek. Malo ga stavite sa strane, ako možda više nije moderna velika ogrlica. No, vratit će se. To je ipak piece of art, to je ipak jewelry - izjavila je Sanja. Više u videu.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!