UMIJEĆE ZAVOĐENJA

12. PROSINCA 2007. 18:10h

VIDEO: Životinjski seks na bizaran način

Tekst

Za vrijeme parenja pčela, mužjakov penis unutar ženke eksplodira, a on umre.

Da bismo nekoga odvukli u krevet sposobni smo za razne podvige. Žene mijenjaju boju kose, kupuju skupu šminku i odjeću. Prolaze kroz bolne tretmane odstranjivanja neželjenih dlaka, znoje se u teretanama, skupo plaćaju liposukciju...

Ljudski rod odlazi i puno dalje. Da bismo nekoga zadivili učimo strane jezike, čitamo enciklopedije, bubamo viceve, vježbamo osmijeh ispred ogledala, kupujemo skupe aute i zapadamo u dugove.

Sve to za malo seksa i eventualno mrvu ljubavi.

pčela
pčela
Pitali smo se što su sve za seks spremne učiniti životinje i kako to one rade.

Seksom do smrti

Znanstvenici tvrde da je seksualni život pčela izrazito fascinantan. Kraljica matica se selektivno uzgaja u posebnoj ''ćeliji'' i poput kakve princeze hrani se najboljom hranom te čeka svoju spolnu zrelost.

Pčela djevica koja preživi do svoje odrasle dobi, bez da ju ubije neka od njenih konkurentica, parit će se s barem dvanaestak mužjaka.

I sad dolazimo do najzanimljivijeg dijela procesa oplodnje pčele matice. Za vrijeme parenja mužjakov penis unutar matice eksplodira, a on umre.

Sve to zbiva se samo zbog toga da se mužjak osigura kako niti jedan drugi neće oploditi maticu.

Čini se da su ovi mužjaci izrazito ljubomorne i posesivne prirode.

Ljubav prolazi kroz želudac

Jedna od prvih narodnih poslovica koju smo svi čuli, a vezana je uz ljubav je ta da ista dolazi kroz želudac. Čini se da je majka priroda autorica ove izreke jer zeleni pauk slijepo slijedi ovaj princip i shvatio ga je potpuno doslovno.

Kad je mužjak zelenog pauka spreman za parenje on će uhvatiti plijen u svoju mrežu i omotati ga u svilu.

Takav će slasni obrok ponuditi potencijalnoj družici u zamjenu za dozvolu oplođivanja njenih jajašaca. Čini se da je mužjak zelenog pauka pravi romantičar jer najčešće besplatnom večerom odobrovolji ženku, a dok se ona zabavlja hranom, on se prikrade i započne ono što je cijelo vrijeme čekao.

Kolektivna masturbacija

Kod bonoba ili patuljastih čimpanza cijeli se život vrti oko seksa. Oni ga koriste umjesto svađanja i tučnjave, ali i kao način na koji se pozdravljaju i zahvaljuju za hranu.

Osim ljudi, bonobi su jedine životinje koje upražnjavaju oralni seks, ljube se jezicima i zajedno masturbiraju i to doslovno svako sa svakim bez obzira na spol.

Kad u vezi žena nosi hlače

Hijene su posebne po tome što su ženke puno veće, snažnije i agresivnije od mužjaka. Ženka hijene specifična je i po tome što ima pseudo-penis. Zapravo se radi o povećanom klitorisu koji po želji mogu kontrolirati i postići erektilno stanje. Kroz isti taj pseudo-penis ženke se pare, ali i rađaju.

Moonwalk za komada

Ptica manakin svojom ljepotom krasi tropske šume središnje i južne Amerike, a hrani se voćem, bobicama i insektima. Mužjak ove ptičice odličan je plesač i svoje umijeće koristi za privlačenje ženki.

Najbolji mu je ples moonwalk, a u tome je bolji i od Michaela Jacksona. Želite li vidjeti kako to izgleda, pogledajte VIDEO.

Seksualni kanibalizam

U životinjskom svijetu postoji i seksualni kanibalizam, a prakticira ga bogomoljka. Mužjak bogomoljke ponekad provede i nekoliko sati udvarajući se ženki i vrebajući pogodan trenutak za akciju i paljbu. Nakon sve njegove muke ta ljubavna igra završava okrutno. Ako joj nešto nije po volji, ženka će mu jednostavno i brzopotezno otkinuti glavu i nahraniti se.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!