1. STUDENOG 2013. 18:02h

VIDEO: TRANSFORMACIJA U nekoliko sekundi prikazali istinu iza slika modela

Photoshop, screenshot

Foto

Život
0

Tekst

 

Da Photoshop čini čuda nije neka novost, no video koji je postao viralan na društvenim mrežama baca ipak novo svjetlo na moći tog alata za "popravljanje", te tjera na razmišljanje o modernim standardima ljepote.
Time-lapse video prikazuje, naime, kako zapravo izgledaju manekenke prije negoli pro?u kroz ruke virtualnog majstora za savršeno. 
Takve 'transformirane' ljepotice krase mnoge naslovnice, te već godinama 'diktiraju' mladim djevojkama kako bi "trebalo" izgledao privlačno tijelo i lice. No, po svemu sudeći, iza svega stoji tek program za obradu fotografija, a traženo "savršenstvo" kojem žene diljem svijeta naginju, zapravo, ne postoji.
Pogledajte video u kojem je u nekoliko sekundi prikazana 'čudesna' transformacija.

 

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, proèelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaèelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuèilišna profesorica, èlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebaèkog holdinga èinila se kao idealna osoba za tu politièku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem prièa o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, èija je èlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!