1. OžUJKA 2012. 11:50h

VIDEO: Pogledajte kako Ćiro glumi izbornika Kraljevine Jugoslavije

Foto

Život
0

Tekst

Na RTV Srbije počelo je emitiranje serije "Montevideo, bog te video", a nakon što je prikazana 3. epizoda u kojoj se u ulozi izbornika reprezentacije Jugoslavije pojavio Ćiro Blažević, novinari dnevnika Alo nazvali su hrvatskog stručnjaka

– Velika mi je bila čast što su baš mene izabrali da glumim izbornika reprezentacije Jugoslavije. Samo da znate, kada su mi dali scenarij, ja sam poderao tekst i bacio ga u kantu za smeće. Javio sam im da ću govoriti svojim jezikom. Okrenuo sam sve na zezanciju i to im se svidjelo. Bilo je predivno, uživao sam na snimanju. I bit ću iskren – gluma je mnogo teža od nogometa i za nju vam je potreban Božji dar. Ja ga nemam, ali sam se potrudio da to publika ne primijeti – rekao je Ćiro.

Govoreći o snimanju, rekao je da je oko tisuću stažista nakon snimanja skandiralo: "Ćiro, majstore". Poslije svega srpski nogometni trener i bivši izbornik Srbije Radomir Antić organizirao je večeru u Ćirinu čast.

Inače, Ćiro se pojavljuje samo u seriji, dok ga u filmu, koji je premijerno prikazan prošle godine, nije bilo.

– Izbacili su me jer sam Hrvat, ha-ha! – ispalio je u svom stilu Ćiro.

Govoreći o svom glumačkom debiju u osmom desetljeću života, Ćiro je u svome stilu rekao da poslije ove epizode očekuje da s njim uskoro kontaktiraju iz Amerike.

– Spreman sam za Hollywood – rekao je Ćiro.

Serija i film "Montevideo, bog te video" govore o događanjima u i oko nogometne reprezentacije Jugoslavije prije Drugoga svjetskoga rata kao i o igrama Moše Marjanovića i Aleksandra Tirnanića.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!