VJERNICI KOD FRA LINI─ćA

5. RUJNA 2008. 22:50h

VIDEO: Isus me ozdravio od multiple skleroze

Foto

...
0

Tekst

Ovo je prilika da produbimo kr┬Ü─çansku vjeru te da stupimo u kontakt sa ┬×ivim Isusom koji i danas ozdravlja i osloba─Ĺa, rekao je fra Lini─ç.

- Jo┬Ü davne 1987. godine obolio sam od multiple skleroze, oslijepio sam na desno oko, ruke i noge su mi trnule, pao sam u depresiju i javljale su mi se crne misli. No, onda sam na jednom seminaru fra Lini─ça do┬×ivio duhovno obra─çenje, a Isus me i fizi─Źki ozdravio. Otad sam radno aktivan i slu┬×im Bogu u znak zahvale, te ┬×ivim po evan─Ĺelju - rekao nam je Franjo Bo┬Ükovi─ç.

On je samo jedan od nekoliko desetaka tisu─ça osoba koje su pohodile katoli─Źku duhovnu obnovu ''Gospodin moj i Bog moj'' pod vodstvom fra Zvjezdana Lini─ça ovog vikenda u velikoj dvorani Doma sportova u Zagrebu. Masa starih i mladih, zdravih i bolesnih poku┬Üala je bar nakratko zaboraviti probleme, muke, boli i patnje, te osna┬×iti svoju vjeru. Neki su do┬Üli ne bi li fizi─Źki ozdravili od te┬Ükih i neizlje─Źivih bolesti, drugi da bi se rije┬Üili raznih poroka poput alkohola, droge, kocke. Tre─çi su pak nai┬Üli iz puke znati┬×elje, a ─Źetvrti su jednostavno odu┬Üevljeni jer se doga─Ĺaju brojna ─Źudesa. Neki jednostavno ┬×ele upiti mir i skupiti snagu za dalje. No, bilo je i onih koji su se ┬×eljeli osvjedo─Źiti u snagu Duha Svetoga. 

Mario ─ću┬×i─ç-.--.-
Photo Mario ─ću┬×i─ç  
- Svi bi trebali biti otvoreni procesu obra─çenja te na ovaj na─Źin produbiti svoju kr┬Ü─çansku vjeru. Ovo je prilika i poziv da s Isusom stupimo u kontakt, a evan─Ĺelje nam govori da je mnoge osloba─Ĺao i ozdravljao. Dakle, Isus je ┬×iv i danas u crkvi. Budimo poput apostola Tome i recimo: ''Gospodin moj i Bog moj''. Naime, te je rije─Źi on uzviknuo kad je Isusa priznao svojim gospodarom - nadahnut Duhom Svetim govorio je fra Lini─ç.

 

Susret sa ┬×ivim Isusom 

Lini─ç je nastavio obja┬Ünjavati da nema drugog ┬×ivota, druge istine osim Isusa i po┬×elio da se u svim prisutnim srcima rodi ─Źe┬×nja i ┬×elja za susretom sa ┬×ivim Isusom. U ┬×aru govora istaknuo je da je sve ono ┬Üto je zapisano u Svetom pismu, napisano radi svih nas jer ''vjeruju─çi, imamo ┬×ivot u Isusu''. Pritom se obratio prisutnima u krcatoj dvorani Doma sportova rekav┬Üi da provjere imaju li snage Isusu obe─çati da im je On prvi i najva┬×niji u ┬×ivotu, pojasniv┬Üi da kod mnogih koji ┬×ive u grijehu duhovni ┬×ivot nije u skladu s vjerom ni kr┬Ü─çanskim na─Źelima.

Mario ─ću┬×i─ç-.--.-
Photo Mario ─ću┬×i─ç  
- Do┬×ivio sam obra─çenje prije 20 godina susrev┬Üi se sa ┬×ivim Bogom preko duhovnih pjesama. Ostavio sam dotada┬Ünji bend i po─Źeo pisati duhovne pjesme. Zadnjih ┬Üest godina animiram pjesmom na seminarima fra Lini─ça. Redovita molitva i odlazak na svetu misu daju mi neopisivu snagu - ispri─Źao nam je duhovni kantautor Luka Balvan.

Paterove rije─Źi pomno je upijala i 20-godi┬Ünja Mateja ┬Őivak koja je na seminar do┬Üla na poticaj ┬Üefa, a kako je priznala, ┬×eljela se pomoliti za uspje┬Üan zavr┬Üetak fakulteta te svoju obitelj. Tako─Ĺer je rekla da je jako zanima kako izgleda po─Źivanje u Duhu Svetom nakon paterove molitve.

- Uvjerio sam se da Bog uistinu postoji jer me ozdravio kroz svoju rije─Ź, ne samo duhovno, nego i fizi─Źki - vrlo nam je ┬×ivopisno posvjedo─Źio Pavo Mu┬×ini─ç svoje iskustvo s brojnih duhovnih seminara koje odr┬×ava poznati karizmatik fra Zvjezdan Lini─ç.

Fra Zvjezdan je tako─Ĺer spomenuo praznovjerje i okultno koji su vi┬Üe nego ikad prisutni kod nas i svijetu, naglasiv┬Üi da je to znak da ne poznajemo svoju kr┬Ü─çansku vjeru, odnosno, da mnogi idu u krivom smjeru.

Mario ─ću┬×i─ç-.--.-
Photo Mario ─ću┬×i─ç  
- Za kr┬Ü─çane bi rije─Ź Gospodin trebala biti dragocjena jer vrijedi za vrhovnog gospodara cijelog svijeta. To je bila spoznaja Tome apostola i vrhunac rasta kad je sebe i svoj ┬×ivot predao u potpunosti Isusu. Jer nema drugog ┬×ivota, druge istine, i zato je pao pred Njega i priznao ga svojim gospodarom. Pa, neka i svima nama Isus bude Gospodin i Bog - gorljivo je evangelizirao fra Zvjezdan Lini─ç.
 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!