6. KOLOVOZA 2015. 11:53h

VIDEO: BUDUćNOST JE STIGLA Lexus predstavio leteći skateboard

Foto

Život
0

Tekst

- Proizvo?ač automobila Lexus objavio je niz videosnimki profesionalnog skateboardera Rossa McGourana koji vozi lebdeći skateboard, nadahnut filmovima "Povratak u budućnost".

Prvak skateboarda vježba u skate parku blizu Barcelone, pokazuju snimke objavljene u utorak navečer. No slijedi veliko razočaranje koje potvr?uje opravdanost strahova nekih fanova nakon što su vidjeli prve snimke prije nekoliko tjedan, jer hoverboard se mora koristiti na metalnoj površini.

Hoverboard je daska koja klizi lebdenjem, a koristi se njome legendarni junak SF trilogije "Povratak u budućnost", Marty McFly, kojega tumači Michael J. Fox, koji tako bježi u drugoj epizodi filma iz 1989., a čija se radnja odvija godine upravo 2015. godine.

Me?u fanovima triju filmova Roberta Zemeckisa hoverboard je postao kultni predmet, baš kao i minijaturna pizza koja pečenjem postaje golema. Svi se nadaju da će hoverboard stvarno zaživjeti 21. listopada 2015., na dan kada Marty McFlay treba doputovati iz 1985. godine.

Lexusov hoverboard lebdi samo iznad metalnih površina pomoću magnetske sile kao i lebdeći vlakovi, a lebdenju pomaže i tekući dušik koji hladi magnetske vodiče.

 

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!