9. SIJEŔNJA 2015. 12:58h

U.S. News & World Report: Novu dijetu DASH proglasili najboljom

Foto

┼Żivot
0

Tekst

 

Dijeta DASH, bogata povr─çem, cjelovitim ┼żitaricama i nemasnim mlije─Źnim proizvodima proglašena je najboljom od svih dijeta petu godinu zaredom, nadmašivši dijetu Weight Watchers i mediteransku dijetu, piše ovog tjedna U.S. News & World Report.
  
DASH dijetu smišljenu za smanjenje krvnog tlaka bez lijekova, odabrala je skupina zdravstvenih stru─Źnjaka kao najbolju dijabeti─Źarsku dijetu i najbolji plan zdrave prehrane.
 
"DASH dijeta sveukupno je naša najbolja dijeta ve─ç pet godina a ovo je peta godina da ocjenjujemo i rangiramo dijete", rekla je Angela Haupt, urednica zdravlja i wellnessa pri U.S. News & World Report.
 
"Stru─Źnjaci koji za nas rangiraju dijete ka┼żu da je dobra za liniju uz to što je dobra za krvni tlak jer je tako razumna i uravnote┼żena", dodala je ona u intervjuu.
 
TLC (Therapeutic Lifestyle Changes) dijeta smišljena za smanjenje razine kolesterola zauzela je drugo mjesto u kategoriji sveukupno najbolje, slijede mediteranska dijeta, Weight Watchers i Mayo Clinic dijeta, obje na tre─çem mjestu.
 
Weight Watchers je zadr┼żao prvo mjesto kao najbolja dijeta za gubljenje te┼żine, a slijedi niskokalori─Źna dijeta HMR (Healthy Management Resources) sa zamjenskim obro─Źnim planom.
 
Na suprotnoj strani ljestvice nalaze su Paleo dijeta usredoto─Źena na meso, ribu i povr─çe, i na posljednjem mjestu Dukanova dijeta.

 

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!