NJEGA ZA NJU

5. VELJAŔE 2010. 07:30h

Uklonite pjegice i mrlje na ko┬×i prirodnim putem

Tekst

Pjegice potpuno nestaju u zrelijoj dobi, no do tada mo┬×ete isprobati neke trikove kako biste uklonili pjegice i imali ko┬×u bez mrlja.

Pjegice se pojavljuju u ranom periodu ┬×ivota. Broj im se pove─çava tijekom ljetnih mjeseci, a u vrijeme zime one izblijede. U dobi od 45 godina potpuno nestaju, no kome se zaista ─Źeka toliko dugo. Mrlje koje nastaju starenjem sli─Źne su pjegicama, no one se pojavljuju u starijoj ┬×ivotnoj dobi.

Ako ┬×elite ukloniti pjegice osim ┬Üto trebate izbjegavati izlaganje sun─Źevoj svjetlosti, mo┬×ete upotrijebiti par prirodnih trikova.

Lice perite s kiselim mlijekom jer laktozna kiselina djeluje kao blagi piling na va┬Üu ko┬×u, a pritom ju ne iritira i ne isu┬Üuje. Umjesto toga, tako─Ĺer mo┬×ete napraviti masku od kiselog mlijeka. Kada ju naneste nemojte ispirati ve─ç lagano uklonite mlijeko s rup─Źi─çem, a zatim nanesite losion ili kremu za lice.

Sok od limuna dokazano uklanja pjegice i razne mrlje na ko┬×i, no nije potrebno trljati limun direktno na ko┬×u. Dovoljno je nanijeti sok s prstima i pjegice ─çe nestati. Kako bi ovo bilo potpuno u─Źinkovito, pove─çajte unos vitamina C iz raznog povr─ça u organizam. Va┬Üa ko┬×a bit ─çe manje osjetljiva na sunce.

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!