2. KOLOVOZA 2012. 19:16h

Toyota iz Europe povla─Źi 600.000 vozila radi provjere

Foto

Život
0

Tekst

Japanski proizvo─Ĺa─Ź automobila Toyota objavio je u ─Źetvrtak da iz opreza povla─Źi 600.000 vozila u Europi "radi provjere prijanjanja matica u geometriji stra┬×njih kota─Źa", nakon ┬Üto je pokrenuo sli─Źnu akciju i u Sjedinjenim Dr┬×avama.

Poziv se odnosi na vozila SUV RAV4, Avensis i Auris koji se prodaju u Europi i Rusiji, objavila je kompanija.

"U ovom slu─Źaju nije rije─Ź o propustu u dizajnu ili proizvodnji nego mogu─çoj pogre┬Üci tijekom odr┬×avanja u postprodaji", kada su "matice u geometriji stra┬×njih kota─Źa (...) mo┬×da bile nedovoljno pritegnute", po priop─çenju.

Toyota ─çe to provjeriti. Vlasnici tih tipova vozila bit ─çe kontaktirani pismenim putem, dodaje se.

Zbog istog je problema u SAD-u u srijedu pozvano na provjeru 800.000 vozila. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!