2. KOLOVOZA 2012. 19:16h

Toyota iz Europe povlači 600.000 vozila radi provjere

Foto

Život
0

Tekst

Japanski proizvođač automobila Toyota objavio je u četvrtak da iz opreza povlači 600.000 vozila u Europi "radi provjere prijanjanja matica u geometriji stražnjih kotača", nakon što je pokrenuo sličnu akciju i u Sjedinjenim Državama.

Poziv se odnosi na vozila SUV RAV4, Avensis i Auris koji se prodaju u Europi i Rusiji, objavila je kompanija.

"U ovom slučaju nije riječ o propustu u dizajnu ili proizvodnji nego mogućoj pogrešci tijekom održavanja u postprodaji", kada su "matice u geometriji stražnjih kotača (...) možda bile nedovoljno pritegnute", po priopćenju.

Toyota će to provjeriti. Vlasnici tih tipova vozila bit će kontaktirani pismenim putem, dodaje se.

Zbog istog je problema u SAD-u u srijedu pozvano na provjeru 800.000 vozila. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!