5. SIJEŔNJA 2015. 08:18h

Tableti i pametni telefoni uzrokuju premalo sna kod djece

Foto

┼Żivot
0

Tekst

Djeca koja imaju tablete i pametne telefona u svojim sobama manje spavaju od one koja ih nemaju, pokazala je ameri─Źka studija objavljena u ponedjeljak.

Djeca s tim modernim igra─Źkama u svojim sobama spavaju 21 minutu manje od svojih kolega koji ih ostave izvan dohvata, ka┼że studija objavljena u ameri─Źkom ─Źasopisu Pediatrics.

Osim toga, djeca koja imaju televizor spavaju 18 minuta manje od one koja nemaju daljinski upravlja─Ź na dohvat ruke.

"Ti rezultati trebaju biti upozorenje da djeca ne trebaju imati neograni─Źeni pristup ekranima u svojim sobama", ka┼że Jennifer Falbe s kalifornijskog sveu─Źilišta koja je vodila studiju.

Ona je provedena na 2.048 djece izme?u 10 i 13 godina koja se školuju u Massachusettsu.

 

 

 

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!