16. LIPNJA 2013. 11:30h

Svjetski pasta show: talijanski kuhar pobijedio s jeftinim receptom

Tjestenina

Foto

Život
0

Tekst

Giorgio Nava, talijanski kuhar koji radi u Ju┬×noafri─Źkoj Republici, pobijedio je u subotu na Svjetskom prvenstvu u spravljanju jela od tjestenine u talijanskoj Parmi s jeftinim receptom koji je, kako je rekao, u skladu s dubokom ekonomskom krizom u Italiji.
Nava, koji je ve─ç dobio priznanja za svoj rad u restoranima "95 Keerom" i "Carne SA" u Cape Townu, osvojio je publiku i ┬×iri tjesteninom cavatelli (tjestenina školjkice) s brokulom i origanom.

"Glavna je bila jednostavnost. Predstavio sam recept koji je jako jeftin, ali i jako ukusan", rekao je Nava za Reuters nakon pobjede.

"Drugi su se natjecali sa skupim receptima na bazi ribe, ali u ovom trenutku, s obzirom na ekonomsku situaciju u Italiji, nije se ─Źinilo prigodnim da se predstavljaju ekstravagantna jela", kazao je Nava.

(Hina)

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!