BRADU GORE

1. LISTOPADA 2009. 12:35h

Što učiniti s podbratkom?

Tekst

Podbratka se teško riješiti, a nasljeđuje se genetski. Kreme, dobra frizure te šminka mogu vam pomoći da se manje vidi.

Postoji milijun savjeta kako istopiti 'pojas' sala oko trbuha, zategnuti stražnjicu, smanjiti celulit... Ipak, malo je vježbi i savjeta okrenuto problemu od kojeg pati gotovo svaka druga žena, zadebljalom podbratku. Podbradak je, naime, teško sakriti i u potpunosti ga se riješiti. Donosimo savjete kako da postane manje vidljiv.

Kreme

Nikolina Pavleković-.--.-
Photo Nikolina Pavleković  
Uporaba krema za zatezanje pomoći će vam u definiciji linije brade. Koristite ih što češće.

Kosa

- Dobar frizer definiran je mogućnošću da odredi koji oblici naglašavaju, a koji prikrivaju – rekao je jednom Richard Ward, poznati frizer svjetskih celebrityja. Ward je u pravu, stil i oblik frizure mogu drastično promijeniti izgled vašeg lica, stoga je potrebno da se pri izboru frizure konzultirate sa svojim frizerom.

Šminka

Najlakši i najbrži način da postignete izgled savršenog podbratka su varke poput onih koje koristite kad je u pitanju dekolte. Nekoliko znalački pozicioniranih suptilnih sjena učinit će čudo i stvoriti privid čvrste linije brade. Pripazite na to da koristite mat rumenilo.

Masaža

-.--.-
Podignite glavu smiješeći se, a nadlanicom desetak puta prijeđite preko brade od jednog uha do drugog. Nakon toga deset puta na isti način, pritišćući, prijeđite rukom od prsne kosti, preko vrata do brade, uvijek odozdo prema gore. Takvom masažom pospješujete cirkulaciju i učvršćujete tkivo. Upotrijebite li ulje s ekstraktom pšeničnih klica, opskrbit ćete kožu s dovoljno E vitamina, od čega će postati elastična.

Tretmani

U borbi protiv podbratka može vam pomoći i Accent RF - radiofrekvencijski sustav za estetske i kozmetičke tretmane koji zagrijava unutrašnji sloj kože. Naime, tijekom zagrijavanja dolazi do prirodne reakcije koja potiče stvaranje novog kolagena. S druge strane, ako se ne bojite igle možete se odlučiti i na tretmane restilanom. On se ubrizgava u kožu, a sadrži hijaluronsku kiselinu koja se starenjem kože gubi.

Estetski zahvati

Najbrže su i najefikasnije rješenje za one koji nemaju vremena, a imaju viška novaca. Liposukcija traje otprilike dva sata, a cijene i nisu toliko velike.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!