7. SIJENJA 2012. 15:17h

Starije žene: Bitno je kakav je seks, a ne koliko je čest!

Foto

Život
0

Tekst

Važna je kvaliteta, a ne količina! To bi bio odgovor većine žena u dobi od 40 do 80 godina kad je riječ o seksu. Nova studija provedena na stotinama starijih žena otkrila je da su one zadovoljne seksualnim životom, iako su vatreni susreti u krevetu nešto rjeđi, prenosi Daily Mail.

Kalifornijski istraživači analizirali su podatke koje je o svom seksualnom životu dalo 806 žena, a iako su u prosjeku imale 67 godina, sudjelovale su i one sa 40 i 80 godina.

Od onih najmlađih u studiji 83% bilo je spolno aktivnih u usporedbi s 13% onih najstarijih, izvijestio je American Journal of Medicine. Zanimljivo je da je otkriveno kako su one najstarije zadovoljne svojim orgazmima jednako kao i one mlađe sudionice istraživanja.

Postotak seksualno zadovoljnih žena raste s godinama, a otprilike je polovica žena starijih od 80 rekla kako su seksualno zadovoljne ili gotovo zadovoljne, objasnili su istraživači.

– Seksualna aktivnost nije nužno uvijek potrebna za seksualno zadovoljstvo. Oni koji nisu seksualno aktivni, seksualno zadovoljstvo mogu postizati kroz dodire, nježnosti... Emocionalna i fizička bliskost partneru može biti važnija od iskustva orgazma – zaključuje autorica studije dr. Susan Trompeter.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!