27. TRAVNJA 2012. 19:34h

Sretan brak: Brinite o svome rublju, manje razgovora i odvojeno ljetovanje

Foto

Život
0

Tekst

Zlatni, pa i srebrni pirovi postali su prava rijetkost, ba┬Ü kao i pri─Źe o parovima koji su jedno drugome ┬ľ prva ljubav. Razvoda je u svim dijelovima svijeta, ─Źak i neovisno o ┬×ivotnom svjetonazoru i vjeri, sve vi┬Üe pa su zavjeti poput onoga ┬ôdok nas smrt ne razdvoji┬ö ostali samo za filmove sa sretnim zavr┬Üetkom. Ni Hrvati ne zaostaju u ovom svjetskom trendu te statistikom podr┬×avaju broj razvrgnutih brakova. Kod nas se razvodom zavr┬Üi svaki ─Źetvrti brak, a da su napravili krivi korak stupiv┬Üi u bra─Źnu zajednicu pokazalo je ─Źak 80 parova koji su se razveli ve─ç u prvoj godini ┬ľ potvr─Ĺuju podaci Zavoda za statistiku.

Kriza prije ili poslije sedme godine

Pri─Źa o kriznoj sedmoj godini braka nema utemeljenje me─Ĺu Hrvatima koji se naj─Źe┬Ü─çe razvode izme─Ĺu 10. i 14. godine braka, no razvoda sve vi┬Üe ima i nakon dvadeset i pet pa i vi┬Üe godina bra─Źnog sta┬×a. Pretpro┬Üla godina, 2010., bila je godina u kojoj je od postojanja hrvatske dr┬×ave sklopljeno najmanje brakova ┬ľ samo 21.294. Razvod je, prema tuma─Źenju psihologa, nakon smrtnog slu─Źaja u obitelji, po snazi stresa na drugom mjestu, a poja─Źava ga ─Źinjenica da supru┬×nike ─Źeka mu─Źna procedura razvoda propisana prije 30 godina koja ih usmjerava na savjetovali┬Üte, centre za socijalnu skrb, sudove... 

Ako se ne volimo ┬ľ mrzimo se!

 Zbog svega toga partneri vrlo ─Źesto postaju ┬ľ neprijatelji.  ┬Äu┬×i Jelinek, autorica desetak knjiga o mu┬Üko-┬×enskim odnosima, ka┬×e kako tajne dobrog braka nema, no da sve po─Źinje u postelji.  

┬ľ Zavr┬Üi li vam suprug u nekoj tu─Ĺoj postelji, te┬Üko ─çe vam, ┬×ene ┬ľ ka┬×e ona ┬ľ brak opstati. Daily Mail donosi zanimljivu teoriju o tome kako tolerancija, uva┬×avanje te podjela poslova mogu pridonijeti duljem bra─Źnom sta┬×u. Me─Ĺu savjetima navodi se i onaj kako bi se mu┬Ükarci trebali brinuti o svom rublju, posebno o ─Źarapama koje redovito ostavljaju uz postelju te kako bi tijekom dana supru┬×nici trebali ┬Üto manje razgovarati i ┬ľ najbolji dio ┬ľ ljetovati odvojeno.

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!