15. VELJAŔE 2012. 14:17h

Srbi u Bruxellesu "obukli" poznatu fontanu u srpsku narodnu nošnju

Foto

Život
0

Tekst

U povodu srbijanskog Dana dr┬×avnosti uz suradnju srbijanskog veleposlanstva u Belgiji i gradskih vlasti u Bruxellesu poznata fontana s likom dje─Źaka koji mokri ukra┬Üena je srbijanskom narodnom no┬Ünjom.

Za ovu prigodu iz fontane te─Źe srbijansko tradicionalno pi─çe ┬ľ ┬Üljivovica.

Ina─Źe, 61 centimetar visok bron─Źani kip na uglu Rue de l'Etuves i Rue des Grands Carmes izradio je 1619. kipar Hieronimus Duquesnoy. Kip je otu─Ĺen nekoliko puta, a sada┬Ünji je kopija iz 1965. Original se ─Źuva u Maison du Roi.

Ujedno u proslavu praznika uklju─Źio se i Google.rs objaviv┬Üi prigodni "doodle" na ─çirilici.

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!