17. SIJEèNJA 2015. 22:18h

Sony zatvara trgovine po Sjevernoj Americi

Foto

Život
0

Tekst

Japanska tehnološka tvrtka Sony prodaje mnoge svoje dosadašnje poslove diljem svijeta. Sony je već prodao Vaio brend pod kojim je tvrtka plasirala računala, a nedavno je najavljena i prodaja dijela tvrtke koji se bavi izradom smartphona i televizora.
 
Najnovije informacije govore o tome kako se Sony djelomično povlači s kanadskog tržišta. Naime prema pisanju Ottawa Citizena kroz šest do osam tjedana Sony planira zatvoriti sve klasične (retail) trgovine u Kanadi. Prema tvrtkinim podacima takvih trgovina na području Kanade ima ukupno 14 - tri u Alberti, tri u Vancouveru, pet u Torontu, te po jedna u Ottawi, Montrealu i Quebecu, piše bug.hr.
 
Sličnu sudbinu je doživjela i većina trgovina u SAD-u, gdje je Sony tijekom veljače 2014. godine zatvorio ukupno 20 od 30 trgovina. Što se tiče daljnje dostupnosti Sonyjevih proizvoda u Kanadi ne bi trebalo biti problema, jer će isti biti dobavljivi putem Sonyjeve online trgovine i kroz trgovine Sonyjevih partnera.
 
Da nije riječ samo o zlonamjernim glasinama koje su plasirane od konkurencije potvr?uje i sam Sony, koji je o najnovijoj odluci već obavijestio djelatnike tih trgovina.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, proèelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaèelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuèilišna profesorica, èlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebaèkog holdinga èinila se kao idealna osoba za tu politièku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem prièa o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, èija je èlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!