26. SVIBNJA 2012. 13:40h

Slovenka zatražila socijalnu pomoć pa 'otkrila' da ima 16 milijuna eura

Foto

Život
0

Tekst

Zatraživši socijalnu pomoć starija Slovenka iznenadila se kad joj je rečeno da na računu, za koji navodno nije znala, ima 16 milijuna eura, prenosi Jutarnji list.
Od kad je na početku godine u Sloveniji na snagu stupio zakon prema kojem se pri dodjeli socijalne pomoć u obzir ne uzimaju više samo prihodi već općenito bankovno stanje i posjedovanje nekretnina osoba koje su pomoć zatražile, nezadovoljni državljani razmišljaju o tome da novac čuvaju kod kuće.
To bi ih, u slučaju da budu otkriveni, trenutno koštalo prava na socijalnu pomoć.
Izmjene zakona dogodile su se nakon nekoliko ekscesa u kojima je otkriveno da osobe koje zahtijevaju socijalnu pomoć istodobno na računima imaju nekoliko tisuća odnosno stotina tisuća eura.
 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!