LIJEPE I OPASNE

9. LISTOPADA 2008. 14:58h

Samohrane majke žele samo seks, ne i vezu

Tekst

Samohrane majke vole seks pa čak i avanturu za jednu noć, no ne žele se upustiti u emotivnu vezu - gola istina!

- Imala sam brojne predrasude o rastavljenim ženama. Sad kad sam se i ja našla među njima, predrasude su se otopile kao kocka leda u votki. Nakon što sam se prilagodila novom načinu života, recimo, došla sam na red i ja! Ok! Rekla sam sebi: ženo obuci kratku suknju, sredi tu kosu i izađi među ljude.

-.--.-Cura skida gaćice
Cura skida gaćice
Uzela sam kremu za depilaciju i šminku u ruke i za sat je vremena zabljesnula neka nova ja! Dobro, malo sam izgledala vulgarno, ali Bože moj! Moj prvi izlazak nakon bračne tamnice, nakon deset godina. Tada su se po glavi počele rojiti sumnje: zašto uopće to radim? Što ću time postići? Ipak sam ja majka. Idem li se zabaviti ili naći tipa s kojim ću se potrošiti? Mogu li ja to? Ne, odustajem! Ostajem doma i gledat ću televiziju i prežderavat se. A onda, s druge strane: zašto ne? Nesigurna u išta, brzo otključavam stan i bježim, dok se nisam predomislila, u noć u smjeru blještavih svjetala noćnog kluba, gdje se gubim u masi.

Neka mi čudna glazba trešti pored uha, klinci kojima mogu biti mama svuda oko mene, no ja zaboravljam sve i prepuštam se sebi. Još nisam ni shvatila, a pored mene se stvorio visok, markantan muškarac s pićem u ruci. Osim mirisa muškog parfema, nisam bila svjesna ničega. Nježno se primaknuo i šapnuo mi: ''Predivna si!'' Zablistala sam! Još sam privlačna. O da, godilo mi je! Nije dugo trebalo, našla sam se u njegovu naručju i kad smo se uputili prema izlazu, uhvatila me panika. Rekla sam mu da se ne mogu samo tako, zastala sam jer nisam znala kako se izraziti. Treba li reći poseksati ili voditi ljubav? Shvatio je, bio je razočaran, ali me pustio na miru. I nakon toga, počeli smo se viđati, spavali smo, ali je takozvana veza pukla jer ja nisam bila spremna za išta više - priča samohrana majka N. N. koja se nakon braka suočila sa svim pozitivnim i negativnim stranama koje donosi slobodan, ali ipak samački život.

Slične sumnje i iskustva proživljavaju i dijele sve razvedene žene, bilo s djecom ili bez njih. No, razgovarajući s nekoliko njih doznali smo kako s vremenom sumnje blijede, a one se prepuste intuiciji. I ako ste mislili da je tinejdžericama lakše naći partnera, bilo za jednu noć ili vezu, prevarili ste se jer samohrane majke tvrde drugačije.

Samohrane su majke poželjne muškarcima - posebice mlađima!

- S moje točke gledišta, potpuno je nebitno je li razvedena, ima li djecu ili je mlada djevojka bez repova prošlosti. Apsolutno nije problem naći muškarca za seks i to zgodnog. Možeš ga naći i u kafiću, noćnom klubu, pa čak i u dućanu, ako želiš. I baš me briga hoće li me tko osuđivati zbog toga ili ne. No, u cijeloj toj priči nije problem naći frajera za te aktivnosti, već je problem ako se oni žele vezati, točnije ako žele nešto više od seksa. Trenutačno sam u fazi kada mi odgovara distanca.

-.-http://makeup.lovetoknow.com-.-
Photo http://makeup.lovetoknow.com  
Ne mogu se samo tako upustiti u emotivnu vezu nakon braka, razloga za to ima više, ali ne bih u detalje. Platonski odnos i seks da, a ostalo možda za nekoliko godina - pojašnjava svoj stav druga naša anonimna sugovornica, koja često izlazi i ne libi se upustiti u avanturu za jednu noć.

Također, istaknula je kako su takve žene posebno privlačne mlađim muškarcima.

'Biti u vezi sa samohranim majkama opasno je po mentalno zdravlje!'

Da su samohrane majke čvrstih stavova, s jasnom vizijom svog života, zapravo potencijalna opasnost za muškarce kojima su one unatoč djeci vrlo seksipilne i poželjne, dokazuje i zgodan neženja.

- Zaj....o je brijati sa samohranom majkom. Moglo bi se reći i opasno po mentalno zdravlje. Takva te zapikira, uzme, iskoristi i ispljune poput stare kaugume. Stvar je u tome da je većinu strah vezivanja zbog djeteta. Naime, sve one misle 'što ću mu ja kad imam klinca', tako da je najbolje ne dopustiti osjećajima da te preuzmu, već se postaviti isto kao i ona - samo seks i to je sve. Svakom bih muškarcu savjetovao da se ne zaljubljuje u samohranu majku dok ne osjeti ljubav s njene strane. Osim toga, boji se novog prekida, da će biti ostavljena - iz osobnog iskustva priča zgodni neženja kojem je samohrana majka slomila srce.

'Novac za seks'

Osim što se samohrane majke teško upuštaju u emotivnu vezu s muškarcima, često ni same nisu sigurne u svoje postupke. Jedna je od spona koja ih sputava da se prepuste životu samo društvo koje je još uvijek sklono, priznali mi to ili ne, osuđivati razvedene žene. Uz sve to, one su često i mete razvratnih i pohotnih muškaraca koji smatraju da imaju pravo na ničiju ženu, te zbog svoje pokvarene mašte iskorištavaju njezinu materijalnu situaciju.

-.--.-Dvije stotine kuna.
Dvije stotine kuna.
- Nisam mogla vjerovati kada sam pročitala poruku: ''Ti mene trebaš! Što se praviš svetica? Ja ću dobiti dobar seks, a ti potreban novac! Ajmo se iskoristiti!'' Nisam mogla vjerovati svojim očima. Čovjek kojeg znam cijeli život, koji je slučajno i obiteljski prijatelj, od mene traži seks za bijednih tri tisuće kuna koje sam tražila da mi posudi na nekoliko mjeseci kojima bih platila grijanje. Pitala sam se: je li to moguće? U isto vrijeme osjetila sam bijes, razočarenje, strah i užasnu nemoć. Čovjek si je uzeo za pravo da me ucijeni, da me pretvori u prostitutku, samo zato jer sam sama - zgroženo je ispričala N. N. jednu epizodu u svom samačkom životu.

Međutim, ipak se može zaključiti da je sve stvar osobnog izbora - kako dalje u životu? Jedno je sigurno. Samohrane majke ne brinite, do seksa je uvijek lako doći, no doći do prave ljubavi svima je jednako teško. A i dobro je prisjetiti se da vi uvijek imate svoju dječicu kod kuće koja pružaju neizmjernu ljubav i sreću, i vrijedan razlog za borbu. 

- U petak ćemo ponovno obući koktel crnu haljinicu, čizme s visokom petom, djeci organizirati dadilju, otići u život te se zabaviti. Ako se pritom zalomi avantura, odlično - zaključile su majke.
 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!