9. LISTOPADA 2012. 17:06h

Sakupljeno 15.000 olupina u sklopu akcije koja traje osam godina

Foto

Život
0

Tekst

U sklopu akcije "O─Źistimo Hrvatsku od auto olupina" koja je zapo─Źela 2004. inicijativom fotografa Romea Ibri┬Üevi─ça i stalnih partnera Renault-Nissan Hrvatska, C.I.O.S.-a i Auto Bilda te udruge Zelene stope, do danas je uklonjeno 15.000 olupina iz raznih parkova prirode, jezera, mora, dvori┬Üta i livada te su otkrivena razna odlagali┬Üta.

"Otkrivena su nevjerojatna odlagališta, poput onog na otoku Žirje, koji ima samo 30 stanovnika, a više od 250 olupina", stoji u današnjem priopćenju organizatora.

Isti─Źu da se na nekim dijelovima Hrvatske na podru─Źju od samo 20 kilometara mo┬×e na─çi i do 20 olupina te da se akcija ─Źiji je moto "Do posljednje olupine" nastavlja i to sa sve ve─çim brojem sudionika.

Organizatorima je prilikom ─Źi┬Ü─çenja pomagala Gorska slu┬×ba spa┬Üavanja, vojska s helikopterima, po┬Ütari i gra─Ĺani.

U povodu izvla─Źenja 15.000-te olupine organizirana je mala proslava u recikla┬×nom dvori┬Ütu CE-ZA-R Centra za recikla┬×u C.I.O.S. grupe na kojoj su prisustvovali Romeo Ibri┬Üevi─ç, voditeljica ureda Uprave Tajana Toma┬Üevi─ç, Igor Petkovi─ç iz Renaulta-Nissan Hrvatska i izvr┬Üni urednik Auto Bilda, Zoran ┬Őkvorc. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!