31. SIJEŔNJA 2015. 16:33h

RIJEKA Ministar Varga na manifestaciji "Hodanjem do zdravlja"

Siniša Varga

Foto

┼Żivot
0

Tekst

Javnozdravstvena manifestacija "Hodanjem do zdravlja", u kojoj je u šetnji od Bazarigovog prolaza do Molo longa s još oko 100 šeta─Źa sudjelovao i ministar zdravlja Siniša Varga, odr┼żana je danas u Rijeci.
 
"Svakoga dana trebalo bi napraviti 4000 do 6000 koraka, to ne traje dugo, oko 45 minuta. Bilo bi dobro da svatko napravi takvu redovitu šetnju nakon posla, prije lagane ve─Źere i spavanja, to ne košta ni lipe", rekao je Varga tom prigodom.
 
Novinari su ga ponovno upitali namjerava li dati ostavku i mili li da je zbog ─Źestih afera postao uteg za Vladu, na što je Varga odgovorio kratkim "ne".
 
Cilj akcije Hodanjem do zdravlja, koja se provodi kao dio nacionalnog programa ┼Żivjeti zdravo je promicanje zdrave prehrane, promicanje tjelesne aktivnosti i prevencija kardiovaskularnih bolesti, a organizirali su ju Ministarstvo zdravlja, Hrvatski zavod za javno zdravstvo i ┼żupanijski Zavod za javno zdravstvo.
 
U slopu akcije gra?anima su podijeljene edukativne brošure, mjerena im je visina krvnoga tlaka, še─çera u krvi, demonstrirano je pru┼żanje prve pomo─çi.
 
Cilj ovakvih akcija je u─Źiniti hodanje redovitom tjelesnom aktivnoš─çu, odnosno promovirati hodanje kao kontinuiranu aktivnost, koja ─çe se ubudu─çe jednom mjese─Źno, redovito organizirati rije─Źkim šetnicama. U organizaciju akcije, koja ─çe imati stru─Źno vodstvo, uklju─Źili su se i ─Źlanovi rije─Źkih planinarskih društava.

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!