25. TRAVNJA 2012. 14:37h

Renomirani hrvatski dizajneri na Dm Green City modnoj reviji

Foto

Život
0

Tekst

Renomirani hrvatski dizajneri, Ivona Martinko, Xenia Design, Katarina D┬×ale, Larija Tatar, Jelena Lasi─ç, Adrijana Suboti─ç Pjaj─Źik i Zoran Aragovi─ç odabrat ─çe modele iz modne agencije Thalia Tihane Harapin Zalapugin koji ─çe najbolje iznijeti njihovu kreativnu ideju u sklopu dm green city modne revije.

dm green city modna revija odr┬×at ─çe se u srijedu, 09. svibnja u ┬Üoping centru City Center One (zapad) sa po─Źetkom u 20 sati. Radovi ─çe se ve─çinom temeljiti na odr┬×ivoj modi, grani modne industrije u kojoj proizvod nastaje u potpuno prihvatljivim eko uvjetima i od potpuno prihvatljivih eko materijala, pri ─Źemu se vodi briga o okoli┬Üu, ali i samim ljudima koji proizvode odje─çu. Cjelokupni styling modela imat ─çe eko predznak, pa ─çe tako modeli biti na┬Üminkani alverde prirodnom kozmetikom. Tema ovogodi┬Ünje dm green city modne revije je bicikl, a najuspje┬Üniji hrvatski dizajneri predstavit ─çe ga kao neizbje┬×an modni dodatak koji se odli─Źno uklapa u poslovni stil svake ekolo┬Üki osvije┬Ütene ┬×ene. Na taj na─Źin dm ┬×eli jo┬Ü jednom ukazati na ekolo┬Üki odgovorne na─Źine prijevoza te va┬×nost energetske u─Źinkovitosti i smanjenja emisije CO2. Posjetitelje ─çe, uz modne poslastice, zabavljati glazbeno scenski nastupi popularnih izvo─Ĺa─Źa.

U sklopu dm green city projecta 2012 ve─ç je odr┬×ana dm zelena turneja elektri─Źnim automobilom od Dubrovnika do Geneve, obilje┬×en je Dan planete Zemlje sve─Źanim otvaranjem projekta na Cvjetnom trgu, a slijede dm eko modna revija 09.05., edukativno sportsko zabavna manifestacija na Jarunu 03.06., u sklopu koje ─çe se odr┬×ati prva dm ┬×enska utrka i biciklijada uz koncertni program te sve─Źana dodjela dm green city nagrada ekolo┬Üki najosvje┬Ütenijim pojedincima i kompanijama 14.06. u dvorani Tucman u Zagrebu.

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!