PLOMBE ODLAZE U POVIJEST

7. TRAVNJA 2008. 11:15h

Pokvareni zubi uskoro će se popravljati sami

Foto

Život
0

Tekst

Znanstvenici tvrde da će za usavršavanje nove metode liječenja pokvarenih zuba biti potrebno još dodatnih istraživanja i eksperimenata.

Uskoro ćemo moći zaboraviti na neugodno brušenje zubi kao i na plombe, jer znanstvenici tvrde kako će stomatolozi u budućnosti moći pomoći pokvarenim zubima da se sami poprave.

-.-funhight.blogspot.com-.-Popravljanje zuba.
Popravljanje zuba.
Photo funhight.blogspot.com  
Znanstvenici su otkrili dentinu – žutu, mineralnu supstancu koja se nalazi u sredini zuba, a koja je najviše zahvaćena kad zube napadne karijes, međutim sada je otkriven način njenog 'samopopravljanja'.

Postoji velika vjerojatnost da će razvijanjem tehnike samopopravljanja dentine kroz deset godina uporaba plombi pasti u zaborav.

Iako su početni eksperimenti imali pozitivne rezultate, znanstvenici tvrde da će za usavršavanje nove metode liječenja pokvarenih zuba biti potrebno još dodatnih istraživanja i eksperimenata, piše DailyMail.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!