PLOMBE ODLAZE U POVIJEST

7. TRAVNJA 2008. 11:15h

Pokvareni zubi uskoro ─çe se popravljati sami

Foto

Život
0

Tekst

Znanstvenici tvrde da ─çe za usavr┬Üavanje nove metode lije─Źenja pokvarenih zuba biti potrebno jo┬Ü dodatnih istra┬×ivanja i eksperimenata.

Uskoro ─çemo mo─çi zaboraviti na neugodno bru┬Üenje zubi kao i na plombe, jer znanstvenici tvrde kako ─çe stomatolozi u budu─çnosti mo─çi pomo─çi pokvarenim zubima da se sami poprave.

-.-funhight.blogspot.com-.-Popravljanje zuba.
Popravljanje zuba.
Photo funhight.blogspot.com  
Znanstvenici su otkrili dentinu ┬ľ ┬×utu, mineralnu supstancu koja se nalazi u sredini zuba, a koja je najvi┬Üe zahva─çena kad zube napadne karijes, me─Ĺutim sada je otkriven na─Źin njenog 'samopopravljanja'.

Postoji velika vjerojatnost da ─çe razvijanjem tehnike samopopravljanja dentine kroz deset godina uporaba plombi pasti u zaborav.

Iako su po─Źetni eksperimenti imali pozitivne rezultate, znanstvenici tvrde da ─çe za usavr┬Üavanje nove metode lije─Źenja pokvarenih zuba biti potrebno jo┬Ü dodatnih istra┬×ivanja i eksperimenata, pi┬Üe DailyMail.

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!