23. KOLOVOZA 2015. 11:26h

Podjela posla oko djece dovodi do boljeg seksa me?u partnerima

Foto

┼Żivot
0

Tekst

Podjela posla oko djece dovodi do boljeg seksualnog ┼żivota partnera, pokazuje ameri─Źka studija u kojoj su obra?ene 487 obitelji, piše BBC.

Parovi koji dijele skrb oko djece op─çenito su zadovoljniji, i na emocionalnom i na seksualnom planu.

Kod onih gdje sav teret oko djece pada na ┼żenu, i muškarci i ┼żene manje su zadovoljni. Kada je me?utim glavnina posla na ocu, to ne utje─Źe negativno na kvalitetu partnerskog odnosa.

Zaklju─Źci su izvedeni iz studije ─Źiji su podaci predstavljeni na sastanku Ameri─Źke udruge sociologa.

Autor studije Daniel Carlson, sociolog s Georgia State Universityja, rekao je: "Najva┼żniji zaklju─Źak je da je jedino problemati─Źno za kvalitetu partnerskog odnosa i spolni ┼żivot kada ┼żena obavlja ve─çi dio posla".

Parovi u studiji izabrani su nasumi─Źno i uklju─Źuju roditelje ni┼żih i srednjih primanja gdje je ┼żena u dobi ispod 45 godina.

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!