SEX

7. LIPNJA 2007. 16:22h

PENIS - istina o veli─Źini

Tekst

Je li i koliko je va┬×na du┬×ina penisa za mu┬Ükarce, ali i ┬×ene? Utje─Źe li premalo ili previ┬Üe centimetara negativno na seksualni ┬×ivot?

Jedna od glavnih tajni o kojima se pri─Źa i ┬Üpekulira je sigurno du┬×ina penisa. Ve─çina mu┬Ükaraca koji su upitani za njegove "mjere" mudro se izvukla ┬Üale─çi na taj ra─Źun, ali ba┬Ü ni jedan nije ┬×elio re─çi du┬×inu svog penisa. Bilo je i onih koji su odgovorili da ne znaju, ali to je ipak lak┬Üi put izbjegavanja istine.

A za┬Üto? Ve─çina ┬×ena du┬×inu penisa ne stavlja kao prioritet pri odabiru partnera iako je to va┬×na stvar, ali varira od ┬×ene do ┬×ene. Ipak je to ve─ça frustracija mu┬Ükarcima koji su od ┬Ükolskih klupa suo─Źeni s "konkurencijom", tj. uspore─Ĺivanjem penisa s kolegama prilikom tu┬Üiranja nakon utakmica i sli─Źnih situacija.

                                                                  ─îiji je najdu┬×i?

Pravilno mjerenje penisa je ono u erekciji od korijena do vrha. Ako pri tome ra─Źunate i testise, zna─Źi da varate. Prema istra┬×ivanjima du┬×ina penisa kod prosje─Źnog Europljanina bijelca je 15,60 cm. pripadnici ┬×ute rase imaju ne┬Üto kra─çi penis, ali oni su i po tjelesnoj konstrukciji sitniji. Prosje─Źno imaju penis dug 12,60 cm.

Svima je poznata fama o crncima, za koje se govori da imaju jako duga─Źak penis u odnosu na druge rase. Me─Ĺutim, situacija je puno druk─Źija. Prosje─Źan crnac mo┬×e se pohvaliti centimetrom vi┬Üe nego kod bijele rase, ┬Üto zna─Źi da du┬×ina njegovog penisa u erekciji iznosi 17 centimetara.

Istra┬×ivanje provedeno po narodima pokazalo je da su Palestinci vlasnici najdu┬×ih penisa. Me─Ĺutim, dr┬×avljani koje zemlje imaju najmanji, nije poznato niti objavljeno. ─îast izuzecima!

                       

Muškarci i penis

Muškarci su narcisoidna bića, što nikada ne bi priznali.

Du┬×ina penisa im je jako va┬×na najvi┬Üe zbog uvrije┬×enog mi┬Üljenja da je onaj koji ima ve─çe spolovilo mu┬×evniji i plodniji. Od davnina su ljudi veliku va┬×nost pridavali du┬×ini i debljini penisa, ┬Üto dokazuju crte┬×i na zidovima pe─çina i skulpture iz pro┬Ülosti.

Ipak ve─çina mu┬Ükaraca koja ima relativno "mali" penis, po svom ili mi┬Üljenju nekoga drugog, ─Źesto imaju psihi─Źkih problema. Posljedice su nedostatak samopouzdanja, nesigurnost zbog koje ─Źesto odustaju od seksualnih odnosa. Naj─Źe┬Ü─çe dolazi do toga s novom partnericom jer se boje da ona ne─çe biti zadovoljna ili, jo┬Ü gore, da ─çe ga ismijati.

Isti problem imaju i natprosje─Źno "obdareni" mu┬Ükarci. Veli─Źina njihova penisa mo┬×e kod partnerice izazvati bol i neugodu. Stoga je va┬×no razviti ┬Üto je ranije mogu─çe zdravu svijest o seksu i prihvatiti sebe i svijet raznolikosti. Osoba koja vam se ruga nije vrijedna truda.

Znanstvenici su otkrili da mu┬Ükar─Źev penis raste do smrti, a tome pridonosi i tre┬Üenje uda nakon mokrenja. Nevjerojatno, ali istinito!

┬Őto ka┬×u ┬×ene

┬Äenama je zaista bitna veli─Źina zbog ve─çe ugode, ali im to nikako nije prioritet. A za┬Üto bi i bio ako je njihov partner odli─Źan ljubavnik i divan ─Źovjek. Bar u dana┬Ünje vrijeme nema problema. Ako ┬×udi za veli─Źinom, lako mo┬×e oti─çi i kupiti vibrator dimenzija koje ┬×eli.

┬Äena mo┬×e smatrati boljim svoj polo┬×aj u dru┬Ütvu ako njezin partner ima veliki penis jer se osje─ça kako je nadma┬Üila konkurentice. Isto tako, i pogled na veliki penis stimulira.

Me─Ĺutim, za prakticiranje analnog i oralnog seksa ┬×ena ─çe biti zadovoljna manjim penisom zbog udobnosti. Kod analnog odnosa manji penis se lak┬Üe prilago─Ĺava ┬×enskom tijelu.

Prilikom felacija ako mu┬Ükarac ima jako veliki penis, ┬×eni to mo┬×e biti problem jer mo┬×e ostati bez zraka ili osjetiti mu─Źninu. Tako su u izboru penisa ukusi razli─Źiti pa svatko mo┬×e na─çi svoga obo┬×avatelja.

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!