DVA NEDOSTAJU

4. OžUJKA 2008. 19:21h

Otkrivena hobotnica sa šest krakova

Hobotnica

Foto

Život
0

Tekst

Nepotpuna hobotnica stvorila je veliko zanimanje stručnjaka za morske životinje diljem svijeta.

Britanski stručnjaci otkrili su hobotnicu sa šest krakova koju su nazvali Henry te tvrde kako je ovo prvi ovakav slučaj igdje, prenosi Yahoo News.

Jedinstveno morsko biće, koje ima dva kraka manje negoli obična hobotnica, smatra se rezultatom defekta pri porođaju, a ne o slučajnosti, kažu njegovi čuvari iz Blackpool Sea Life Centera u sjeverozapadnoj Engleskoj.

- Pretražili smo internet te razgovarali s mnogo drugih akvarija i nitko nije čuo za neki drugi slučaj šesterokrake hobotnice - rekla je nadglednica Carey Duckhouse.

Plava krv

Henry je otkriven uz obalu sjevernog Walesa prije dva tjedna te je bio jedna od šest životinja koju su preuzeli zaposlenici Sea Lifea od lokalnog morskog zoološkog vrta.

Isprva, radnici nisu primijetili kako Henry ima dvije noge 'manjka'. Tek nakon što se uhvatio za staklo vodenog tanka razlika je primijećena.

Hobotnice su poznate po tome što imaju tri srca i plavu krv, no nije uobičajeno da imaju samo šest krakova.

- Baš je simpatično malo biće - rekao je jedan glasnogovornik, dodajući kako će ga javnost uskoro moći posjećivati u akvariju.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!