DVA NEDOSTAJU

4. O×UJKA 2008. 19:21h

Otkrivena hobotnica sa šest krakova

Hobotnica

Foto

Život
0

Tekst

Nepotpuna hobotnica stvorila je veliko zanimanje stru─Źnjaka za morske ┬×ivotinje diljem svijeta.

Britanski stru─Źnjaci otkrili su hobotnicu sa ┬Üest krakova koju su nazvali Henry te tvrde kako je ovo prvi ovakav slu─Źaj igdje, prenosi Yahoo News.

Jedinstveno morsko bi─çe, koje ima dva kraka manje negoli obi─Źna hobotnica, smatra se rezultatom defekta pri poro─Ĺaju, a ne o slu─Źajnosti, ka┬×u njegovi ─Źuvari iz Blackpool Sea Life Centera u sjeverozapadnoj Engleskoj.

- Pretra┬×ili smo internet te razgovarali s mnogo drugih akvarija i nitko nije ─Źuo za neki drugi slu─Źaj ┬Üesterokrake hobotnice - rekla je nadglednica Carey Duckhouse.

Plava krv

Henry je otkriven uz obalu sjevernog Walesa prije dva tjedna te je bio jedna od ┬Üest ┬×ivotinja koju su preuzeli zaposlenici Sea Lifea od lokalnog morskog zoolo┬Ükog vrta.

Isprva, radnici nisu primijetili kako Henry ima dvije noge 'manjka'. Tek nakon što se uhvatio za staklo vodenog tanka razlika je primijećena.

Hobotnice su poznate po tome ┬Üto imaju tri srca i plavu krv, no nije uobi─Źajeno da imaju samo ┬Üest krakova.

- Ba┬Ü je simpati─Źno malo bi─çe - rekao je jedan glasnogovornik, dodaju─çi kako ─çe ga javnost uskoro mo─çi posje─çivati u akvariju.

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!