25. KOLOVOZA 2015. 23:59h

Ostao tri tjedna duže u Njemačkoj jer je zaboravio gdje je parkirao auto

Foto

Život
0

Tekst

Trebalo je tri tjedna ali je turist iz Norveške konačno pronašao gdje je parkirao svoj auto u njemačkom gradu Hannoveru i mogao je otići kući.

78-godišnji Norvežanin se na putu iz Andorre u Oslo zaustavio u glavnom gradu Donje Saske Hannoveru, parkirao auto u pokrajnjoj ulici i krenuo u središte grada.

U me?uvremenu je izgubio papir na kojem je zapisao ime ulice u kojoj je parkirao auto, rekla je hannoveranka Gertrud Kreuter koja je pomogla zalutalom čovjeku u potrazi i dala mu krov nad glavom.

Problem je bio riješen kada je jedna žena nazvala list Hannoversche Allgemeine Zeitung i rekla da joj je pred vratima parkiran auto s neobičnim registarskim pločicama.

Potraga je možda bila duga i naporna ali je izgleda stvorila novo prijateljstvo.

"Sada mi planiramo put u Oslo", rekla je Kreuter.

 

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!