25. KOLOVOZA 2015. 23:59h

Ostao tri tjedna duže u Njemačkoj jer je zaboravio gdje je parkirao auto

Foto

Život
0

Tekst

Trebalo je tri tjedna ali je turist iz Norveške konačno pronašao gdje je parkirao svoj auto u njemačkom gradu Hannoveru i mogao je otići kući.

78-godišnji Norvežanin se na putu iz Andorre u Oslo zaustavio u glavnom gradu Donje Saske Hannoveru, parkirao auto u pokrajnjoj ulici i krenuo u središte grada.

U me?uvremenu je izgubio papir na kojem je zapisao ime ulice u kojoj je parkirao auto, rekla je hannoveranka Gertrud Kreuter koja je pomogla zalutalom čovjeku u potrazi i dala mu krov nad glavom.

Problem je bio riješen kada je jedna žena nazvala list Hannoversche Allgemeine Zeitung i rekla da joj je pred vratima parkiran auto s neobičnim registarskim pločicama.

Potraga je možda bila duga i naporna ali je izgleda stvorila novo prijateljstvo.

"Sada mi planiramo put u Oslo", rekla je Kreuter.

 

 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!