OPASNOST I OPUŠTANJE

1. VELJAčE 2007. 14:45h

Opasne masažne fotelje

Tekst

Najnovija linija masažnih fotelja povučena je iz prodaje u Japanu zbog tvorničke greške koja može prouzročiti požar.

Glasnogovornici japanskog Matshushita Electric Industrial Co. Ltd, izjavili su u srijedu na konferenciji za novine da će sve kupljene masažne fotelje kupci moći vratiti i besplatno testirati, jer bi se zbog tvorničke greške mogle zapaliti.

Tvorci brenda Panasonic ističu da su se tijekom prosinca i siječnja zapalile dvije fotelje zbog iskre na kablovima unutarnjeg mehanizma.

Ovakvi slučajevi događaju se zaista rijetko, gotovo nikada, tvrde proizvođači fotelja. Glasnogovornik Matsushita Electric Worksa, Yukio Kinashi tvrdi da su sporne fotelje bile reklamni uzorci i da nitko nije ozlijeđen.

Vrhunske masažne fotelje prodaju se posvuda u Japanu po cijeni od 200 tisuća jena (1.645 USD) pa do 400 tisuća jena.

Kompanija već zbraja račune zbog opoziva na popravak, a to su sve fotelje proizvedene između lipnja 2005. i siječnja 2007. godine.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!