OPASNOST I OPU┬ŐTANJE

1. VELJAŔE 2007. 14:45h

Opasne masa┬×ne fotelje

Tekst

Najnovija linija masa┬×nih fotelja povu─Źena je iz prodaje u Japanu zbog tvorni─Źke gre┬Üke koja mo┬×e prouzro─Źiti po┬×ar.

Glasnogovornici japanskog Matshushita Electric Industrial Co. Ltd, izjavili su u srijedu na konferenciji za novine da ─çe sve kupljene masa┬×ne fotelje kupci mo─çi vratiti i besplatno testirati, jer bi se zbog tvorni─Źke gre┬Üke mogle zapaliti.

Tvorci brenda Panasonic isti─Źu da su se tijekom prosinca i sije─Źnja zapalile dvije fotelje zbog iskre na kablovima unutarnjeg mehanizma.

Ovakvi slu─Źajevi doga─Ĺaju se zaista rijetko, gotovo nikada, tvrde proizvo─Ĺa─Źi fotelja. Glasnogovornik Matsushita Electric Worksa, Yukio Kinashi tvrdi da su sporne fotelje bile reklamni uzorci i da nitko nije ozlije─Ĺen.

Vrhunske masa┬×ne fotelje prodaju se posvuda u Japanu po cijeni od 200 tisu─ça jena (1.645 USD) pa do 400 tisu─ça jena.

Kompanija ve─ç zbraja ra─Źune zbog opoziva na popravak, a to su sve fotelje proizvedene izme─Ĺu lipnja 2005. i sije─Źnja 2007. godine.

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!