29. LIPNJA 2012. 20:46h

Održano natjecanje u ljepoti za žene koje su preživjele holokaust

Foto

Život
0

Tekst

Natjecanje u ljepoti za žene koje su preživjele holokaust u petak je izazvalo različite emocije u Izraelu, jer dok organizatori hvale svoju inicijativu protivnici je nazivaju jezivom predstavom.

Četrnaest žena koje su preživjele nacistički genocid popelo se na pozornicu pred punom dvoranom u gradu Haifi. Svaka od sudionica podijelila je dio svoje osobne priče s gledateljima.

Dio Izraelaca kaže da se radi o jeftinom spektaklu, drugi kažu da je to dobro za preživjele od kojih su neki vrlo siromašni.

Shimon Sabag, direktor Helping Handa, privatne skupine koja pomaže tisućama preživjelih koji žive u Izraelu kazao je da je natjecanje održano u četvrtak bilo tako uspješno da bi se sljedeće godine moglo i ponoviti.

"Bilo je 1.000 preživjelih koji su uživali u događaju", rekao je Sabag za Reuters. "Ljudi ne bi trebali gledati na preživjele holokausta kao na skupinu žrtava u invalidskim kolicima".

Pobjednica Hava Hershkovitz (79) kazala je da je pobjeda njezina "osveta, koja pokazuje da su, unatoč strahotama kroz koje je prošla njezina obitelj, njezina ljepota i osobnost izdržali". (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!