22. KOLOVOZA 2015. 13:18h

Njemački znanstvenici pronašli tragove dinosaura u napuštenom kamenolonu

Tragovi, dinosaur

Foto

Život
0

Tekst

Njemački znanstvenici pronašli su neobično dugačak trag stopala 30 tona teškog dinosaura u napuštenom kamenolomu u Donjoj Saskoj i vjeruju da bi to otkriće moglo biti staro oko 140 milijuna godina.

"Vrlo je neobično koliko je dugačak trag i u kakvom je odličnom stanju", rekao je za Reuters voditelj iskopavanja Benjamin Englich, govoreći o 90 neprekinutih otisaka stopala koji se protežu na 50 metara.

Englich i njegova ekipa otkrili su tragove dok su vršili iskopavanja u kamenolomu u gradu Rehburg-Loccumu nedaleko od Hanovera u srijedu.

Englich je izjavio da ovi tragovi datiraju od prije 135 do 145 milijuna godina te da ih je ostavio sauropod.

Sauropodi su bili najveće kopnene životinje na Zemlji, ali i najveći dinosauri s iznimno dugačkim vratom i repom.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!