30. LIPNJA 2012. 18:41h

Nakon objave ─Źlanka o bogatstvu obitelji Jiniping, Kina blokirala Bloomberg

Foto

Život
0

Tekst

Kina je u subotu blokirala internetsku potragu po klju─Źnoj rije─Źi Xi, dan nakon ┬Üto je agencija Bloomberg objavila ─Źlanak o bogatstvu kineskog potpredsjednika Xi Jinpinga i njegove obitelji.

Bloomberg je kompilirao dokumente koji pokazuju da se bogatstvo proširene obitelji potpredsjednika Xija penje do nekih 376 milijuna dolara.

U ─Źlanku se jasno ka┬×e da sredstva ne glase ni na ime kineskog potpredsjednika, niti njegove supruge ni k─çeri, te dodaje da ni┬Üta ne navodi na sumnju da su se Xi Jinping ili njegova obitelj bavili ilegalnim aktivnostima.

Ipak, kineske su vlasti odlu─Źile blokirati pristup web stranici Bloomberga nakon objave ─Źlanka u petak, a cenzura se u subotu pro┬Üirila na pretragu po klju─Źnoj rije─Źi Xi na internetu i mikroblogovima. Pristup ─Źlanku na Bloombergu i Business Weeku i dalje je blokiran. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!