ZARADITE 900%

25. OžUJKA 2008. 15:41h

Najunosniji posao na svijetu je gradnja WC-a

Foto

Život
0

Tekst

Rezultati studije su pokazali kako čak 2,6 milijardi ljudi, uključujući i 980 milijuna djece nema pristup normalnom sanitarnom čvoru.

Znanstvenici sa sveučilišta UN otkrili su koji posao može donijeti najviše zarade investitorima. Radi se o konstrukcijskom poslu, ali ne o gradnji velikih šoping centara, već o gradnji WC-a.

-.-http://static.flickr.com/-.-
Photo http://static.flickr.com/  
Za svaki uloženi dolar može se zaraditi 900 dodatnih dolara, što je zarada od 900%.

Prije dolaska do ovakvih čudesnih zaključaka stručnjaci su obavili mukotrpan rad proučavanja statističkih podataka.

Rezultati njihovog rada su pokazali kako čak 2,6 milijardi ljudi, uključujući i 980 milijuna djece nema pristup normalnom sanitarnom čvoru. Mjestu na kojem stanovnici zapadnih zemalja provedu i do 15 sati mjesečno, odnosno tjedan godišnje.

Da bi se broj ''patnika'' bez WC-a prepolovio do 2015. godine, potrebno je utrošiti i do 38 milijardi dolara, što je samo jedan posto novca koji se utroši na obranu, a ulaganje bi donijelo neto profit od 300 milijardi američkih dolara.

Problematika je prilično ozbiljna, jer manjak pristojnih WC-a dovodi do širenja dijareje, koja godišnje ubije preko 1,8 milijuna ljudi, a 90% njih su djeca ispod pet godina. Stotine milijuna drugih razviju razno-razne parazitske bolesti. Rezultat toga je da se oko 12% medicinskih budžeta u tim zemljama troši isključivo na liječenje dijareje. Osim toga, manjak sanitarnih čvorova uzrokuje i velika zagađenja, kako okoliša, tako i vode, piše Pravda.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!