15. SIJEčNJA 2013. 14:24h

NAJBOLJI AUTOMOBILI Toyota se vratila na prvo mjesto po prodaji u svijetu

Foto

Život
0

Tekst

Japanske tiskovine pozdravile su u utorak povratak najvaĹľnijega japanskog proizvo?aÄŤa Toyote na prvo mjesto po prodaji u svijetu, ispred ameriÄŤkoga General Motorsa (GM) i njemaÄŤkoga Volkswagena.

Toyota je prošle godine prodala oko 9,7 milijuna vozila, što je 22 posto više nego 2011.

"Sad je sigurno da je Toyota ponovno osvojila najviše mjesto na podiju", pišu japanske novine pošto je General Motors objavio da je prošle godine prodao 9,29 milijuna vozila, što je 2,9 posto više nego 2011.

Volkswagen je prodao 9,07 milijuna automobila 2012., što je 11 posto više nego pretprošle godine.

Toyota, koja uključuje i brandove lexus, daihatsu i hino, još nije objavila konačnu brojku za 2012., ali ona se procjenjuje na približno 9,7 milijuna.

Toyota je bila na prvom mjestu po prodaji u svijetu od 2008. do 2010. Izgubila je taj status 2011. zbog potresa, tsunamija i nuklearne nesreće 11. ožujka 2011. te njihovih posljedica na proizvodnju i prodaju.

(Hina)
 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!