23. KOLOVOZA 2015. 11:22h

Mei Xiang okotila dvije mlade pande u Washingtonu

Mei Xiang, panda

Foto

┼Żivot
0

Tekst

Mei Xiang, ┼żenka divovske pande iz zoološkog vrta u Washingtonu, okotila je dvoje mladun─Źadi u subotu s nekoliko sati razmaka, dvije godine nakon što je na svijet donijela malog Bao Bao, ljubimca posjetitelja, objavili su du┼żnosnici.

Prvo mladun─Źe okotilo se u 17,34 sati po lokalnom vremenu, priop─çio je zoološki vrt koji je pet sati kasnije objavio ro?enje drugog.

"Potvr?ujemo da je drugo mladun─Źe došlo na svijet u 22,07 sati. Izgleda zdravo", napisao je zoo na Twitteru.

Majka je oplo?ena u travnju spermom divovske pande Hui Hui koja ┼żivi u Kini, a druga oplodnja izvedena je spermom divovskog pande iz washingtonskog zoološkog vrta. DNK testovi pokazat ─çe tko je otac malih pandi.

Mei Xiang ve─ç je majka dviju pandi koje su pre┼żivjele dok dvije nisu.

U utorak je na svijet došla još jedna beba divovske pande u zoološkom vrtu u Kuala Lumpuru.

Ro?enja u zato─Źeništvu vrlo su rijetka za tu ugro┼żenu vrstu od koje preostaje manje od 2.000 primjeraka na slobodi, po World Wildlife Fundu (WWF).

 

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!