29. PROSINCA 2011. 10:32h

Mark Zuckerberg se odmara u Vijetnamu, tamo je pak Facebook zabranjen

Mark Zuckerberg

Foto

Život
0

Tekst

Osniva─Ź Facebooka Mark Zuckerberg najbolje zna kako u vrijeme blagdana pobje─çi daleko od svoga posla, i to ni manje ni vi┬Üe nego u komunisti─Źki Vijetnam - zemlju koja blokira pristup njegovoj dru┬Ütvenoj mre┬×i. U tu je zemlju stigao 22. prosinca, a Badnjak je proveo odmaraju─çi se u popularnom turisti─Źkom naselju Ha Long Bay. Na Bo┬×i─ç je odlu─Źio promijeniti ambijent pa je oti┬Üao na sjever zemlje, u planinski grad Sapu gdje se provodio ja┬Üu─çi bivola. Vijetnamski du┬×nosnici potvrdili su njegov boravak u zemlji, a dokazuju to i fotografije koje su dva dana nakon Bo┬×i─ça prenijele svjetske agencije. Strogi vijetnamski cenzori zaklju─Źili su da Facebook nije dobar za njihovu mlade┬× pa su ga odlu─Źili blokirati, no informacije s terena govore da mladi vrlo lako zaobilaze ta ograni─Źenja i normalno otvaraju profile na najpopularnijoj dru┬Ütvenoj mre┬×i.

Mark Zuckerberg (27) Facebook je osnovao 2004. godine, a ta mre┬×a danas broji vi┬Üe od 800 milijuna korisnika od kojih ih je oko 1,4 milijuna u Hrvatskoj. Facebook je nedavno najavio i svoj skori izlazak na burzu, a procjenjuje se da kompanija vrijedi oko 100 milijardi dolara.

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!