7. SVIBNJA 2012. 19:55h

Ljudi u tridesetima nezadovoljni seksom, najviše uživaju 50-godišnjaci

Foto

Život
0

Tekst

Žene u tridesetima najnezadovoljnije su svojim seksualnim životom, a razlog su za to najviše zabrinutost zbog financija te stres zbog brige za djecu, zbog čega su uglavnom preumorne i nezainteresirane za seks.

– Pritisci kao što su krediti, briga o djeci, a k tome još i stres zbog recesije i financijske krize snažno utječu na seksualni život. Tridesetogodišnjaci su uvijek najkompleksnija grupa, uvijek postoji ta želja da "imaju sve", ali važno je ne odustati od svog seksualnog života – kaže seksologinja Paula Hall. 

Ona kaže i da je velik problem nedostatak komunikacije, koji je iznimno bitan za zadovoljavajući seksualni život. 

Veliko istraživanje o seksualnim navikama, Sex Census 2012., u kojem je sudjelovalo gotovo 25.000 ispitanika, pokazuje da 50-godišnjaci nemaju razloga za brigu. Najbolji je seks u pedesetima, a seksualno samopouzdanje je na vrhuncu između 60. i 69. godine. U tim su godinama žene ocijenile svoje umijeće u krevetu prosječnom ocjenom 6, dok su si 18-godišnjakinje dale samo četvorku. Između 50. i 59. godine čak 52 posto ispitanika izjavilo je da je zadovoljno svojim seksualnim životom.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!