24. STUDENOG 2010. 16:54h

Kristijan Curavić Kike stao na krvavu iglu, u bolnici čeka nalaze

Kristijan Curavić

Foto

Život
0

Tekst

Ronilac Kristijan Curavić ozlijedio se u srijedu pri čiščenju Pelješkog akvatorija od naplavljenog smeća.

- Danas sam utvrđivao stanje onečišćenja na Mljetu i prolazio doslovno kroz tone smeća kada sam osjetio oštru bol u lijevoj nozi. Stao sam na iglu koja me probola do kosti i refleksno ju iščupao i bacio - ispričao nam je Curavić na putu do dubrovačke bolnice u kojoj mu liječnik tek treba pregledati ranu i nastavio:

- Po savjetu kolega bačenu iglu sam pronašao i sada je nosim u Dubrovnik gdje će se analizom utvrditi da li je kojim slučajem zarazna. Jer s iglama nikada ne znate, a ova na koju sam stao ima k tome na sebi zgrušane ostatke krvi. Tako da uz fizičku bol trenutno zbog neizvjesnosti od zaraze prolazim kroz tešku psihološku torturu.

No ova ozljeda ne znači da su njegovi ronioci odustali od čiščenja mora, a i on sam se kaže poslije pregleda vraća u akciju od koje neće odustati dok i poesljednji komad plastike ne bude izvađen.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!