20. SRPNJA 2012. 22:13h

Korisnici su zadovoljni travom gospodina Perazza

Foto

Život
0

Tekst

 Unato─Ź velikim ljetnim vru─çinama, visokim temperaturama i rijetkim oborinama, trava je u nekim ─Źetvrtima New Yorka i New Jerseya ovoga ljeta zelenija nego ikada dosad.

Vlasnici ku─ça s vrtovima, ─Źija je trava uglavnom spr┬×ena i po┬×utjela odlu─Źili su prihvatiti usluge Joea Perazza koji im je ponudio bojenje travnjaka u zeleno posebnim netoksi─Źnim, biorazgradivim bojama. Perazzo ka┬×e kako mu posao cvate. Tvrtku je otvorio u newyor┬Ükoj ─Źetvrti Staten Island prije nekoliko godina, a na zamisao je do┬Üao nakon ┬Üto je ─Źuo da prije velikih svjetskih natjecanja doma─çini sportskih doga─Ĺaja boje travnjake na stadionima. Osim Perazzove, u regiji se, ali i u drugim dijelovima zemlje u zadnje vrijeme pojavilo jo┬Ü sli─Źnih tvrtki.

"U posljednjih nekoliko tjedana imamo sve vi┬Üe posla", ka┬×e Perazzo te obja┬Ünjava da su njihove usluge ove sezone bile osobito tra┬×ene, s obzirom na velike ljetne vru─çine, visoke temperature i rijetke oborine. Za 10 centa Perazzo i njegovi suradnici obojat ─çe vam ─Źetvorni metar travnate povr┬Üine. Boja u spreju netoksi─Źna je i biorazgradiva, a sprejem se mo┬×e tretirati ukrasno grmlje, pa ─Źak i kro┬Ünje stabala.

Takva boja na travnjacima i ostalom bilju mo┬×e potrajati do prolje─ça, kada obi─Źno ni─Źe nova trava. Ako travnjak nije u potpunosti uni┬Üten i vlasnik ga u me─Ĺuvremenu odlu─Źi pokositi, boja ─çe potrajati i nakon dvije do tri ko┬Ünje.

Korisnici su iznimno zadovoljni i tvrde da travnjaci izgledaju potpuno prirodno. Perazzo se pohvalio kako mo┬×e ponuditi bojanje razli─Źitim nijansama zelene, ovisno o tome u kojoj je mjeri travnjak po┬×utio. Nedavno mu je netko od klijenata predlo┬×io da travnjak u povodu proslave Dana neovisnosti oboji u boje ameri─Źke zastave - crveno, bijelo i plavo. Kazao je kako ─çe o tome ozbiljno razmisliti i pro┬Üiriti ponudu. (Hina)


 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!