UMJETNOST UPUCAVANJA

16. LIPNJA 2007. 09:59h

Kako zavesti i zadržati dečka ili curu?

Tekst

Svako doba godine povoljno je za igru zavođenja, no ljeto ima posebnu draž i čini se da je svaki plan lakše realizirati.

Svako doba godine povoljno je za igru zavođenja, no ljeto ima posebnu draž i čini se da je svaki plan lakše realizirati. Šum i miris mora, glasanje cvrčaka... Romantika! No, sve vam to neće pomoći nemate li talent ili znanje kako zavesti. Mi vam nudimo trunčicu ovog drugog.

Prvi korak: Poziv na spoj

Pozvati momka na spoj doista nije ni danas uobičajeno, ali nije nemoguće, samo treba znati kako to izvesti. Postoji stotinu načina da ga navedete da on vama zakaže sastanak, ali ako ne reagira - morate nešto poduzeti.

Pozovite momka na spoj u tri slučaja:

1. Ako znate da vas uopće ne primjećuje i da vas nikada neće pozvati, a vama je jako stalo.

2. Ako vas je primijetio, ali je jako stidljiv.

3. Ako vas je već zvao i vi ste odbijali, no sada ste se predomislili.

Drugi korak: Uspješno zavođenje

Ako ste odabrali osobu, postoje pravila i kako da ga zavodite, kako da očijukate s njim. No, pazite! Flert je zabavna, ali i zahtjevna igra koju treba naučiti ako za nju nemate talenta. Evo nekoliko savjeta.

Opustite se. Da biste nekoga privukli ne smijete djelovati kruto i ozbiljno, jer ljudi u svakoj prilici vole vedre i optimistične osobe koje neće na njih prenositi strahove. Dijelite komplimente, ali inteligentno. Kompliment nemojte davati nečijoj odjeći nego osobi. Umjesto da kažete "Sviđa mi se tvoja majica", recite: "Sjajno izgledaš u toj majici". Dodiri su važan oblik komunikacije.

Nastojite ponekad blago dodirnuti osobu do koje vam je stalo, a za to postoji 101 način. U tijeku razgovora uhvatite ga (nju), primjerice, za ruku. To će podcrtati vaše slaganje s onim što govori. A svi vole kad im se povlađuje.

Pošaljite neku poruku, smiješnu, zabavnu, ugodnu. To je posebno dobro ako ste stidljivi. Primjerice: "Ja jednostavno ne mogu dopustiti da se danas popodne dosađuješ. Evo ti moj broj telefona".

Vodite, bar u fazi osvajanja, laganu konverzaciju o općim temama (glazbi, filmu, zajedničkim prijateljima) i ne pretjerujte s dubokoumnim razglabanjem o smislu života. Pokažite osobi koju želite osvojiti da se sjećate nekih riječi koje je nekada izgovorila. Na primjer, recite kako ste se ponovno u sebi nasmijali nekoj njegovoj primjedbi o šefu, koje ste se prisjetili kad vas je jutros šef 'ribao'. Ako to ne pomogne, ostalog ćete se morati sami dosjetiti.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!