LJEPOTA LICA

26. SRPNJA 2009. 16:14h

Kako pravilno po─Źupati obrve?

Tekst

Mislite da svatko zna pravilno po─Źupati i oblikovati obrve? Iznenadili biste se. Donosimo pravi na─Źin oblikovanja dlaka iznad va┬Üih o─Źiju.

Obrve su iznimno bitan detalj na ─Źovjekovom licu, posebice kad su u pitanju ┬×ene. One nisu nebitne dlake koje vam samo predstavljaju 'tlaku', ve─ç su puno vi┬Üe od toga. Ovisno o na─Źinu kako ih oblikujete, mo┬×ete posti─çi razne izglede. Mo┬×ete izgledati tajanstveno, seksi, pametno, lukavo ili pak neuredno, ─Źudno, pa ─Źak i priglupo.

Obrve se uvijek ─Źupaju nave─Źer prije spavanja, kako bi se ko┬×a opustila i nestalo mo┬×ebitno crvenilo. Ne ─Źupajte ih 10 minuta prije zakazanog sastanka.
Najzanimljiviji su oni koji po─Źupaju obrve na na─Źin da ostanu tri i pol' dlake u ┬Üirokom i viskom luku. Te gospo─Ĺe izgledaju kao da su non-stop u ┬Üoku, potpuno iznena─Ĺene. Dakle, ovo je jedini pravilni na─Źin kako se ─Źupaju obrve. Prvenstveno, obrve se treba ─Źupati pincetom koja ima dva blago nako┬Üena vrha. Pri ─Źupanju treba potegnuti u suprotnom smjeru od onog u kojem ste dlaku primili. U suprotnom ─çete osjetiti poprili─Źno ve─çu bol.

Dodatne definicije obrva

Nikad ne ─Źupajte dlake iznad samih obrva. Uvijek pripazite na to da zahvatiti dlaku ┬Üto bli┬×e njenom korijenu kako biste je cjelovitu i lak┬Üe i┬Ü─Źupali. Kako biste umirili neke nesta┬Üne dlake, samo upotrijebite gel za kosu i lagano ih po─Źe┬Üljajte.

Ako namjeravate obrvama dati dodatnu definiciju, lagano u boji ┬Üto sli─Źnijoj pravoj boji va┬Üe kose nanesite malo olovke za obrve.

Na umu uvijek treba imati oblik va┬Üeg lica i ─Źinjenicu kako obrve treba upravo njemu i prilagoditi, a ne da postignete izgled kako ni┬Üta na va┬Üem licu ne ide jedno s drugim. Naime, nepravilno po─Źupanim obrvama mo┬×ete poremetiti ─Źitavu estetsku ravnote┬×u lica.

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!