PINCETA, VOSAK, KONAC

27. LISTOPADA 2008. 12:16h

Kako pravilno oblikovati obrve

Tekst

Pravilno odstranjene obrve daju va┬Üem izgledu svje┬×inu i odva┬×nost, jer o─Źi su ipak prozori du┬Üe.

Za svaku ┬×enu je jako va┬×no imati dobro ure─Ĺene obrve, da bi izgledala potpuno svje┬×e i odva┬×no, o─Źi su ipak prozori du┬Üe, tako da je va┬×no imati i njegovane okvire. Postoji vi┬Üe oblika izgleda obrva, no svaka osoba bira onaj koji odgovara njezinim crtama lica, kao i boji kose te obliku.

-.-www.trybeauty.tips.com-.-
Photo www.trybeauty.tips.com  

Od mnogih na─Źina odr┬×avanja obrva, evo nekoliko savjeta koje nudi portal Beauty tips: odstranjivanje koncem, klasi─Źno ─Źupanje, te kori┬Ütenje voska.

Odstranjivanje koncem

Ova metoda je aktualna ve─ç dugi niz godina kod ┬×ena s Istoka. Za─Źeci ure─Ĺivanja podru─Źja povi┬Üe o─Źiju se┬×u iz daleke Indije. Naime, prije nego su ┬×ena sa Zapada uop─çe imale ideju o ure─Ĺivanju obrva, ┬×ene u Indiji su odlazile u salone gdje su im stru─Źno i pravilno ocrtane obrve po tankoj liniji u obliku niti, konca.

Nit konca uzme se za krajeve, odaberu se ┬×eljene vlasi te se polaganim potezom odstrane. Na ovaj na─Źin izbjegavate iritaciju i crvenilo ko┬×e oko o─Źiju, koju ostale metode imaju kao posljedice. Osim toga metoda je dosta preciznija od ostalih.

─îupanje pincetom

Ovo je metoda kojom se koristi ve─çina ┬×ena. Koriste je na na─Źin da odstranjuju vlas po vlas uz

-.--.-
pomo─ç pincete. Ovu jednostavnu metodu mo┬×ete uvijek koristiti kad nemate dovoljno vremena. Jedino ┬Üto treba je dobro zrcalo i jaka svjetlost tako da se vidi svaka vlas i onda ju je lako odstraniti.

Ukoliko osje─çate preveliku bol prilikom ─Źupanja, dobro je namazati ledom podru─Źje na kojem se odstranjuju obrve. Najbolje je po─Źeti od podru─Źja koje je najbli┬×e nosu i ─Źupati u smjeru u kojem vlasi rastu, nikad suprotnom. Prilikom ─Źupanja je dobro zaustaviti se ponekad i provjeriti da ne odstranite previ┬Üe vlasi. Ukoliko se to dogodi, mjesta na kojima nedostaju obrve, mo┬×e se nadomjestiti ocrtavanjem linije crnom olovkom, dok ponovno ne izrastu.

Odstranjivanje voskom

Obrve se mogu odr┬×avati i kori┬Ütenjem voska, me─Ĺutim ta metoda je dosta bolna, tako da osobe koje imaju osjetljivu ko┬×u trebaju izbjegavati ovu metodu.

Nije preporu─Źljivo da sami koristite vosak za odstranjivanje obrva, svakako je bolje oti─çi osobi koja ─çe to obaviti na jednostavan i pravilan na─Źin.

Ukoliko to ipak ┬×elite obaviti sami, najprije treba ocrtati pravilnu liniju po kojoj ─çe se povu─çi vosak. Najbolje je zalijepiti vosak na mali dio, zatim jednom rukom pridr┬×avati ko┬×u, a drugom polagano potezati trakicu i na taj na─Źin odstraniti ┬×eljeni dio obrva.

Nije va┬×no koju metodu koristite, bitno je to obaviti na pravilan na─Źin. S pravilnim crtama obrva svaka ┬×ena osim ┬Üto izgleda ure─Ĺenije ujedno i zra─Źi s vi┬Üe samopouzdanja.

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!