PINCETA, VOSAK, KONAC

27. LISTOPADA 2008. 12:16h

Kako pravilno oblikovati obrve

Tekst

Pravilno odstranjene obrve daju vašem izgledu svježinu i odvažnost, jer oči su ipak prozori duše.

Za svaku ženu je jako važno imati dobro uređene obrve, da bi izgledala potpuno svježe i odvažno, oči su ipak prozori duše, tako da je važno imati i njegovane okvire. Postoji više oblika izgleda obrva, no svaka osoba bira onaj koji odgovara njezinim crtama lica, kao i boji kose te obliku.

-.-www.trybeauty.tips.com-.-
Photo www.trybeauty.tips.com  

Od mnogih načina održavanja obrva, evo nekoliko savjeta koje nudi portal Beauty tips: odstranjivanje koncem, klasično čupanje, te korištenje voska.

Odstranjivanje koncem

Ova metoda je aktualna već dugi niz godina kod žena s Istoka. Začeci uređivanja područja poviše očiju sežu iz daleke Indije. Naime, prije nego su žena sa Zapada uopće imale ideju o uređivanju obrva, žene u Indiji su odlazile u salone gdje su im stručno i pravilno ocrtane obrve po tankoj liniji u obliku niti, konca.

Nit konca uzme se za krajeve, odaberu se željene vlasi te se polaganim potezom odstrane. Na ovaj način izbjegavate iritaciju i crvenilo kože oko očiju, koju ostale metode imaju kao posljedice. Osim toga metoda je dosta preciznija od ostalih.

Čupanje pincetom

Ovo je metoda kojom se koristi većina žena. Koriste je na način da odstranjuju vlas po vlas uz

-.--.-
pomoć pincete. Ovu jednostavnu metodu možete uvijek koristiti kad nemate dovoljno vremena. Jedino što treba je dobro zrcalo i jaka svjetlost tako da se vidi svaka vlas i onda ju je lako odstraniti.

Ukoliko osjećate preveliku bol prilikom čupanja, dobro je namazati ledom područje na kojem se odstranjuju obrve. Najbolje je početi od područja koje je najbliže nosu i čupati u smjeru u kojem vlasi rastu, nikad suprotnom. Prilikom čupanja je dobro zaustaviti se ponekad i provjeriti da ne odstranite previše vlasi. Ukoliko se to dogodi, mjesta na kojima nedostaju obrve, može se nadomjestiti ocrtavanjem linije crnom olovkom, dok ponovno ne izrastu.

Odstranjivanje voskom

Obrve se mogu održavati i korištenjem voska, međutim ta metoda je dosta bolna, tako da osobe koje imaju osjetljivu kožu trebaju izbjegavati ovu metodu.

Nije preporučljivo da sami koristite vosak za odstranjivanje obrva, svakako je bolje otići osobi koja će to obaviti na jednostavan i pravilan način.

Ukoliko to ipak želite obaviti sami, najprije treba ocrtati pravilnu liniju po kojoj će se povući vosak. Najbolje je zalijepiti vosak na mali dio, zatim jednom rukom pridržavati kožu, a drugom polagano potezati trakicu i na taj način odstraniti željeni dio obrva.

Nije važno koju metodu koristite, bitno je to obaviti na pravilan način. S pravilnim crtama obrva svaka žena osim što izgleda uređenije ujedno i zrači s više samopouzdanja.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!