ZA LJEP┬ŐE ME─ÉUNO┬ÄJE

24. TRAVNJA 2009. 15:55h

Kako depilirati, 'ispiercati' i tetovirati penis

Tekst

Mu┬Ükarci bi genitalije trebali brijati, ┬Üto zbog zdravlja, ┬Üto zbog estetike, no ─Źini se da zbog predrasuda to ─Źine rje─Ĺe od ┬×ena.

Ve─çina se ┬×ena 'dolje' depilira. Ok, znamo da vam nismo rekli ni┬Üta novoga. Zato ─çemo ovaj ─Źlanak posvetiti svim mu┬Ükarcima koji o depilaciji mu┬Ükih intimnih dijelova znaju manje nego o ┬×enskim.  

-.-sxc.hu-.-Muško tijelo
Muško tijelo
Photo sxc.hu  

Svemu tome najbolje svjedo─Źi i ─Źinjenica da ni u salonima za uljep┬Üavanje ne ┬×ele pri─Źati o tome, niti takvo ┬Üto imaju ponu─Ĺeno na svojim cjenicima.

Mu┬Ükarci bi tako, sude─çi prema kozmeti─Źkim salonima, trebali brijati noge, prepone, prsa, le─Ĺa, ali genitalije - ne.  

S druge strane, mu┬Ükarci zaziru od ┬×ena koje se ne depiliraju, dok ve─çina njih o tome ne vodi ra─Źuna. ┬Äene bi tako─Ĺer htjele obrijanog de─Źka, ali ve─çini je neugodno to re─çi naglas.

Potrudili smo se saznati sve na─Źine kojima mo┬×ete uljep┬Üati svoje 'luleke', s obzirom na to da se odgovori na ovakva pitanja jo┬Ü uvijek mogu prona─çi samo na - forumima.

Krema za brijanje, ┬×ilet i trimer

Vjerojatno je svatko od vas ─Źuo za slavnu re─Źenicu u kojoj se tvrdi kako penis nakon brijanja djeluje ve─çim nego ┬Üto zapravo jest. Osim toga, mu┬Ükarci bi se brijati trebali zbog higijene i estetike.  

Za depilaciju vam treba samo nekoliko stvar─Źica. Osobito treba pripaziti na pjenu za brijanje. Pjena kojom ina─Źe brijete lice nije adekvatna pa ─çete se tako morati zaputiti u drogeriju i prona─çi kremu za brijanje intimnih dijelova. U suprotnom, mogli biste dobiti i ne ba┬Ü najsretniji osip. Va┬Üa djevojka ne ┬×eli da izgledate kao rak, a pretpostavljamo da ni vi niste odu┬Üevljeni tom idejom.  

Mu┬Ükarci koji se depiliraju nisu metroseksualci i homoseksualci. Ovakve predrasude su krajnje nepo┬×eljne i nepotrebne. Mu┬Üka depilacija po┬×eljna je zbog zdravlja, ali i estetike.
Osim kreme za brijanje, koristite britvicu, a iskusniji se mogu poslu┬×iti i trimerom. Nakon ┬Üto se oboru┬×ate svim sredstvima, krenite se uljep┬Üati. Potezi britvicom trebali bi biti usmjereni od nogu prema pupku kako biste izbjegli hrapavost. Savjetujemo vam da depilaciju odradite na mokroj ko┬×i kako je ne biste iziritirali.

Tetova┬×e su jo┬Ü uvijek bauk, a piercing je po┬×eljan   

Kako bismo vam otkrili sve o uljep┬Üavanju me─Ĺuno┬×ja, kontaktirali smo i Tattoo & piercing salon 'Zagreb' pa smo doznali koliko ─Źesto se mu┬Ükarci odlu─Źuju za piercing ili tetova┬×u na i oko penisa.

- Mu┬Ükarci se rje─Ĺe odlu─Źuju za tetova┬×e. Mjese─Źno ih napravimo svega pet. Pretpostavljamo da je to zbog straha od boli, naro─Źito zato ┬Üto je rije─Ź o tom, za

-.--.-Usne
Usne
mu┬Ükarce osjetljivom dijelu tijela. Me─Ĺutim, to je najobi─Źnija predrasuda jer tetoviranje genitalija ne boli vi┬Üe o tetoviranja bilo kojeg drugog dijela tijela - rekla nam je Ivona ┬Őtefan iz tog studija.    

Ona tvrdi kako mu┬Ükarci za genitalije uglavnom odabiru tribal i font crte┬×e, ali da se ipak naj─Źe┬Ü─çe odlu─Źuju za piercing.

Piercing najradije stavljaju na mo┬Ünju ili ga provode kroz frenulum i uretru, a poznatiji je pod nazivom Princ Albert. Proces zacjeljivanja traje 4 do 6 tjedana, a prva dva tjedna trebali biste se odre─çi seksualnih odnosa.  

U tom studiju tvrde kako se mu┬Ükarci odlu─Źuju za piercing zbog stimulacije tijekom seksualnih odnosa. Odva┬×nijima ─çe to biti zasigurno razlog vi┬Üe za posjetu piercing studiju.

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!