8. KOLOVOZA 2015. 12:22h

John McAfee opet u problemima: Uhićen naoružan zbog vožnje pod narkoticima

Foto

Život
0

Tekst

John McAfee, ekscentrični tvorac istoimenog antivirusnog programa koji je već imao problema s pravosu?em, uhićen je ovog tjedna u Sjedinjenim Državama zbog vožnje pod utjecajem narkotika, objavili su američki mediji.

Mreža CNN je izvijestila da je uhićen u saveznoj državi Tennesseeju, gdje McAfee živi.

Usto ga se tereti za posjedovanje oružja dok je pod utjecajem narkotika.

Pošto je pušten na slobodu uz jamčevinu od 5000 dolara, McAfee je rekao za televiziju CNBC: "Moram priznati da sam bio smeten". Rekao je da je loše reagirao na anksiolitik Xanax koji su mu liječnici propisali zbog stresa.

Rekao je i da je u autu imao pištolj za osobnu zaštitu.

McAfee je punio novinske stupce još 2012. u vezi sa smrću svog susjeda u Belizeu, srednjoameričkoj državici gdje je tada živio. Policija ga je ispitivala u vezi s tim ubojstvom za koje je uvijek odbacivao krivnju.

McAfee je u financijskoj krizi 2008. izgubio velik dio imetka koji se procjenjuje na 100 milijuna dolara.

Nakon prodaje svog antivirusnog programa tvrtki Intel 2010., osnovao je tvrtku za informatičku sigurnost Future Tense Central.

 

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!