RECEPT VITALNOSTI

11. KOLOVOZA 2008. 18:09h

Jabu─Źni ocat lovac na kolesterol i celulit

Foto

Život
0

Tekst

Osim ┬Üto rje┬Üava problem vi┬Üka kilograma, jabu─Źni ocat sni┬×ava i krvni tlak, poti─Źe funkciju srca, krvo┬×ilnog sustava, ko┬×e i di┬Ünog sustava

┬Őtetan kolesterol, ili narodnim jezikom nazvana masno─ça u krvi, nije vi┬Üe rezerviran samo za stariju populaciju sklonu pretjerivanju u kalorijama prebogatoj nezdravoj hrani. Ovaj zdravstveni problem   u posljednje vrijeme sve je izra┬×eniji i kod  osoba u mladena─Źkim dvadesetim godinama ┬×ivota. Pitate se kako je to mogu─çe? 

'Krivac' je prekomjerni stres i nedostatak fizi─Źke aktivnosti

Mladi ljudi, pritisnuti ┬×ivotom u petoj brzini, sve su vi┬Üe izlo┬×eni jedva savladivom psihi─Źkom stresu,

-.--.-Slika Hamburger sendvi─Źa.
Slika Hamburger sendvi─Źa.
cjelodnevnom boravku na poslu bez odgovaraju─çe fizi─Źke aktivnosti, te pre┬×ivljavanju po receptu ''nabrzaka pojedi ┬Üto ti prvo do─Ĺe pod ruku''.  Dana┬Ünje generacije, umjesto mamine kuhinje, odrastaju na pa┬Ütetama, salami, hamburgerima i rafiniranom bijelom ┬Üe─çeru. Sve su to namirnice koje sadr┬×e visoki postotak raznih prehrambenih aditiva ┬ľ konzervansa, poja─Źiva─Źa okusa, umjetnih boja┬ů Prakticiranjem spomenutih ┬×ivotnih navika ''attack'' na organizam je svakodnevan i neminovan.

Kako ubrzati usporen i 'zahranjen' metabolizam?

Provjereno u─Źinkovit prirodan ''lijek'', koji ne zahtijeva radikalne promjene ve─ç uhodanog ┬×ivotnog stila, a ipak donosi ┬×eljene rezultate, krije se u mje┬Üavini jabu─Źnog octa i p─Źelinjeg meda. Spasonosnu mje┬Üavinu bez problema mo┬×ete kupiti u ljekarni, trgovini zdrave prehrane ili je, pak, spraviti vlastitim rukama. Dovoljno je da jednu litru ─Źistog i kvalitetnog jabu─Źnog octa pomije┬Üate s 900 grama meda, sve dobro promije┬Üate, ulijete u staklenu ili plasti─Źnu bocu i pohranite u hladnjak. Vrstu meda odaberite po vlastitoj ┬×elji, no budu─çi da kiselina jabu─Źnog octa mo┬×e agresivno djelovati na ┬×eludac, najpreporu─Źljiviji je med od kestena koji ┬Ütiti sluz i umiruje ┬×eludac. Dvije do tri velike ┬×lice spravljene mje┬Üavine treba razmutiti u ─Źa┬Üi vode i popiti ujutro na ta┬Üte ili sat vremena prije nekog dnevnog obroka. Ubrzo ─çete osjetiti poja─Źanu potrebu za hranom, a to je znak da se va┬Ü lijeni i 'zahranjeni' metabolizam pokrenuo i po─Źeo raditi sto na sat.

I ba┬Ü tu se krije tajna vitke linije bez celulita. Brz metabolizam sprje─Źava talo┬×enje toksina i masno─ça u na┬Üem organizmu i pretvara hranjive tvari u energiju, umjesto u celulit i kolesterol. 

Uz navedeno, jabu─Źni ocat vrlo u─Źinkovito sni┬×ava krvni tlak i poti─Źe funkciju dijelova organizma kao ┬Üto su crijeva, srce, krvo┬×ilni sustav, bubrezi, mjehur, ko┬×a i di┬Üni sustav.

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!