4. TRAVNJA 2012. 19:09h

Hrvatska reprezentacija kuhara priprema se za kulinarsku olimpijadu

hrvatska juniorska reprezentacija juniori

Foto

Život
0

Tekst

Kao što postoji i sportska olimpijada, postoji i kulinarska. Već drugi put sudjelovat će hrvatska reprezentacija seniora, a prvi put će se predstaviti naši juniori. Prošlu olimpijadu 2008. seniori su osvojili broncu u kategoriji pripreme toplog jela. Nadamo se da će uspjeh ostavriti i ove godine.

Reprezentativci se pripremaju i treniraju, a u hotelu Trakošćan predstavili su završnu varijantu jela s kojom će našu zemlju predstavljati na Kulinarskoj olimpijadi koja se u listopadu održava u Njemačkoj, a na kojoj će sudjelovati oko 2 tisuće kuhara iz cijelog svijeta. Zadatak na olimpijadi je pripremanje Hladnog stola s 30 različitih jela i meni od 3 slijeda za 110 osoba.

Izbornik hrvatske reprezentacije je Marinko Jurešić, a seniorski tim čine Tomislav Karamarko, Anđelko Levanić, Slađana Herman, Tomislav Hruban, Rafaela Mihatović i Šime Vučetić. Juniorski tim sastavljaju Damjan Draganić, Stela Metković, Jasmin Kujundžić, Franjo Copak, Pavao Pudić i Zoran Turina.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!