4. TRAVNJA 2012. 19:09h

Hrvatska reprezentacija kuhara priprema se za kulinarsku olimpijadu

hrvatska juniorska reprezentacija juniori

Foto

Život
0

Tekst

Kao ┬Üto postoji i sportska olimpijada, postoji i kulinarska. Ve─ç drugi put sudjelovat ─çe hrvatska reprezentacija seniora, a prvi put ─çe se predstaviti na┬Üi juniori. Pro┬Ülu olimpijadu 2008. seniori su osvojili broncu u kategoriji pripreme toplog jela. Nadamo se da ─çe uspjeh ostavriti i ove godine.

Reprezentativci se pripremaju i treniraju, a u hotelu Trako┬Ü─çan predstavili su zavr┬Ünu varijantu jela s kojom ─çe na┬Üu zemlju predstavljati na Kulinarskoj olimpijadi koja se u listopadu odr┬×ava u Njema─Źkoj, a na kojoj ─çe sudjelovati oko 2 tisu─çe kuhara iz cijelog svijeta. Zadatak na olimpijadi je pripremanje Hladnog stola s 30 razli─Źitih jela i meni od 3 slijeda za 110 osoba.

Izbornik hrvatske reprezentacije je Marinko Jure┬Üi─ç, a seniorski tim ─Źine Tomislav Karamarko, An─Ĺelko Levani─ç, Sla─Ĺana Herman, Tomislav Hruban, Rafaela Mihatovi─ç i ┬Őime Vu─Źeti─ç. Juniorski tim sastavljaju Damjan Dragani─ç, Stela Metkovi─ç, Jasmin Kujund┬×i─ç, Franjo Copak, Pavao Pudi─ç i Zoran Turina.

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!